Δευτέρα, Ιανουαρίου 31

Πίεση: Οκτώ θαυματουργά αντιυπερτασικά χωρίς παρενέργειες

Πίεση: Οκτώ θαυματουργά αντιυπερτασικά χωρίς παρενέργειες 

 Η αυξημένη αρτηριακή πίεση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το καρδιαγγειακό σύστημα. Εάν οι τιμές της πίεσής σας είναι τσιμπημένες, μην το βάζετε κάτω. Υπάρχουν τρόποι να ρυθμίσετε την πίεσή σας πριν ακόμη καταφύγετε στα φάρμακα

Εάν έχετε διαγνωστεί με υπέρταση ενδεχομένως ο γιατρός σας να σας συστήσει αρχικά να προσπαθήσετε να ρυθμίσετε τις τιμές της πίεσής σας κάνοντας βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής σας.

Η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές αυτές παραμένουν σημαντικές ακόμη και αν στην πορεία ο γιατρός χρειαστεί να σας χορηγήσει αγωγή, αλλά δεν αποκλείεται να αποφύγετε τα φάρμακα ή να πάρετε πιο ελαφριά αγωγή χάρη στις παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής και διατροφής.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Αρχικά μειώστε την πρόσληψη νατρίου. Συνιστάται η κατανάλωση έως 2.300mg καθημερινά σε περίπτωση κανονικών τιμών πίεσης και κάτω από 1500mg σε περίπτωση υπέρτασης σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία. Καταργήστε το αλάτι στο μαγείρεμα και αντικαταστήστε το με μυρωδικά, ενώ ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων.

Αυξήστε την πρόσληψη καλίου. Είναι απαραίτητο για την αποβολή του περιττού νατρίου από τον οργανισμό, Συνιστώνται 4.700 mg καθημερινά. Τρώγοντας καθημερινά φρούτα και πράσινα λαχανικά θα πετύχετε το στόχο!

Μισή ώρα περπάτημα ημερησίως. Θεωρείται το καλύτερο αντιυπερτασικό φάρμακο. Επίσης αποφύγετε την καθιστική ζωή. Όσο λιγότερο χρόνο περνάτε στην καρέκλα και όσο περισσότερο κινείστε τόσο το καλύτερο για τις τιμές της πίεσής σας.

Χάστε βάρος. Είναι εντυπωσιακό πώς με την απώλεια βάρους θα δείτε τις τιμές της πίεσής σας να μειώνονται άμεσα. Το αποτέλεσμα θα έρθει ακόμη και με απώλεια λιγότερων από τέσσερα κιλά.

Διώξτε το στρες. Η επιβάρυνση του στρες στην υγεια είναι μεγάλη και η αύξηση των τιμών της αρτηριακής πίεσης αποτελούν μια ακόμη από τις επιπτώσεις του στρες στην εύρυθμη καρδιαγγειακή υγεία. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν η αύξηση των ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη όταν είμαστε σε κατάσταση στρες πυροδοτεί την άνοδο των τιμών της πίεσης. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού φαίνεται ότι έχει αντιυπερτασική δράση.

Βγείτε στη φύση. Ας μην υποτιμάμε τον ρόλο της φύσης και την έκθεσης σε φυσικό περιβάλλον στην υγεία. Η παραμονή στη φύση οδηγεί σε μείωση των ορμονών του στρες, βελτίωση της διάθεσης και συνακόλουθα των τιμών της πίεσης.

Κοιμηθείτε επαρκώς. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι ο λιγοστός ύπνος (όταν γίνεται συστηματικά) οδηγεί σε αύξηση των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, γεγονός που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση.

Με μέτρο το αλκοόλ. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με αύξηση των τιμών της πίεσης. Αντιθέτως η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με καλύτερο έλεγχο της πίεσης.

https://ygeiamou.gr/fitness-wellbeing/260543/piesi-okto-thavmatourga-antiipertasika-choris-parenergies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .