Κυριακή, Ιανουαρίου 30

«Παράλληλες Ιστορίες» ...


Των ημερών που πέρασαν...

Γράφει ο Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Στις … «παράλληλες ιστορίες» των ημερών :

Εθελοντές που καθαρίζουν τις προσβάσεις των σπιτιών που διαμένουν γεροντάκια και πάνε για τις προμήθειες βασικών αγαθών.

Περιπολικά της αστυνομίας κάνουν τις διακομιδές για αιμοκαθάρσεις και λοιπές προγραμματισμένες παθήσεις από και προς τα νοσοκομεία.

Τούρκος οδηγός φορτηγού στον κόμβο Καλυφτάκη βοηθούσε το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγούς να βάζουν αλυσίδες για να μπορέσουν να κινηθούν αριστερά προς Θρακομακεδόνες.

Ένας Έλληνας και ενας Πακιστανός, εργάτες γης είχαν πάρει τα αλυσοπρίονα τους και έκοβαν τα πεσμένα από τα χιόνια δέντρα στην περιοχή της πυροπληκτης Βαρυμπόμπης.

Μια ομάδα νεαρών που φόρτωσαν ένα αγροτικό αλάτι και καθάρισαν τα πεζοδρόμια της γειτονιάς τους από τον πάγο στα Άνω Λιόσια.

Τις ένοπλες δυνάμεις που με ... -4 βαθμούς ήταν στην Αττική οδό και με φτυάρια προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν τα αυτοκίνητα από το χιόνι, την ίδια ώρα που η εταιρεία εξακολουθούσε να είναι ανύπαρκτη!!!

Υπαλλήλους (πυροσβεστική, οδηγοί φορτηγών, εκσκαφέων, προωθητών αλατιέρων, αστυνομικοί κλπ) σε πολλούς τομείς που έχουν εργασθεί διπλές και τριπλές βάρδιες, παρότι γνωρίζουν εκ των προτέρων, ότι την επομένη θα τους γράψουν για άλλη μια φορά εκεί που δεν πιάνει μελάνι, οι προϊστάμενοί τους...

Πολλές φορές αντικρίζω αυτή την Ελλάδα και χαίρομαι που έχει μείνει το φιλότιμο και η ανθρωπιά.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Οι Δύσκολες μέρες για τους πολλούς πέρασαν, αλλά ευχής έργον θα ήταν, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ αυτή τη φορά και να μας γίνει το εφαλτήριο να σκεφτούμε … Να σκεφτούμε τι συμβαίνει γύρω μας, να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση, σε όσα ακολουθούν... Γενικά να κάνουμε ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και Πνευματική και Υλική απο εδώ και μπροστά... γιατί τα ΔΥΣΚΟΛΑ πλέον φαίνονται ολοκάθαρα.... και όποιος το κατάλαβε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .