Τετάρτη, Ιανουαρίου 19

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες κόβουν βασικά αγαθά και θέρμανση λόγω ακρίβειας

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKΙNISSI
Νέα δημοσκόπηση αποτυπώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας. Οκτώ στους 10 μείωσαν τη θέρμανση.

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης που δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν μειώσει βασικά αγαθά λόγω της ακρίβειας στην αγορά. Μείωσαν επίσης τη χρήση του αυτοκινήτου τους εξαιτίας των ακριβών καυσίμων, αλλά και τη θέρμανση εν μέσω κακοκαιρίας και παγωνιάς.

Σύμφωνα με την έρευνα της Interview για το Politic.gr, το 57% δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών εξαιτίας των ανατιμήσεων, οκτώ στους 10 (79%) έχουν περιορίσει τη θέρμανση, ενώ το 58% χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του επειδή η τιμή των καυσίμων έχει εκτιναχθεί.

Σταθερό προβάδισμα 10,9 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ είναι πρώτη με 33,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,3%, το ΚΙΝΑΛ είναι στο 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 25%.

Για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, το 57,4% διαφωνεί και ένα 35,7% συντάσσεται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη». Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 28,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.