Τετάρτη, Ιανουαρίου 19

Παθητική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στη διόγκωση της ακρίβειας, είπε ο Μ. Κατρίνης

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ διατύπωσε τέσσερις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση του ζητήματος

Παθητική στάση απέναντι στη διόγκωση της ακρίβειας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, που ανέφερε σε δήλωσή του πως «για πάνω από τέσσερις μήνες οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων πλήττουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, η Ελλάδα έχει υψηλότερο ΦΠΑ από αρκετές χώρες της ΕΕ σε βασικά είδη όπως το γάλα ή το ψωμί και «απέναντι σε αυτή την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που μειώνει την αγοραστική αξία του εισοδήματος των πολιτών και εντείνει-ημέρα με την ημέρα-τις πληθωριστικές πιέσεις, η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια εντελώς παθητική στάση. Αφήνει την αγορά να αυτορυθμιστεί, όταν είναι σαφές ότι τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου, σε συνδυασμό με την εκτόξευση του κόστους ενέργειας».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών αλλά δεν προχωρά και σε ελέγχους για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ απορρίπτει κάθε συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.

Όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης, οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την καταπολέμηση του φαινομένου είναι:  

   * Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής

   * Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

   * Γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού

   * Εντατικούς ελέγχους στην αγορά

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.grΠηγή:
https://www.eklogika.gr/news/Pathhtikh-h-stash-ths-kuvernhshs-apenanti-sth-diogkwsh-ths-akriveias-eipe-o-M-Katrinhs-12-01-2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.