Κυριακή, Ιανουαρίου 16

Το άγνωστο νέο σύμπτωμα της Ομικρον που πρέπει να προσέξετε

Το άγνωστο νέο σύμπτωμα της Ομικρον που πρέπει να προσέξετε

(ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Ένα νέο σύμπτωμα, άγνωστο μέχρι σήμερα, ήρθε να προστεθεί στα πολλά σε όσους έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού. Τι πρέπει να κάνετε μόλις εμφανιστεί.

Αρκετά είναι τα συμπτώματα που προκαλεί η μετάλλαξη Ομικρον, όπως ο βήχας, ο πονοκέφαλος κι άλλα… Πλέον προστίθεται κι άλλο ένα. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και

Πρόληψης Νόσων, το αίσθημα της σύγχυσης είναι πλέον όλο και πιο συχνό σε όσους έχουν μολυνθεί από την εν λόγω μετάλλαξη.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express», βάσει της έρευνας της εφαρμογής για τα συμπτώματα της νόσου Covid «ZOE», πολλοί φορείς της Ομικρον διαπίστωσαν ότι έχουν εμφανίσει μια κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά τους, σαν να βρίσκονται σε παραλήρημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ασθενής που νιώθει σαν να βρίσκεται σε μία κατάσταση αποπροσανατολισμού, θα πρέπει να επισκέπτεται γιατρό. Το ίδιο ισχύει και για όποιον αντιμετωπίζει δυσκολία στην αναπνοή, επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος, έχει υπνηλία ή είναι χλωμός και το δέρμα, τα χείλη ή τα νύχια του γίνονται «μπλε».

Επιπλέον, η «Μελέτη Συμπτωμάτων της Covid» (ZOE), έχει εντοπίσει τα συνήθη συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό δείχνοντας ότι διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το αν κανείς εμβολιαστεί ή όχι.

Ακολουθούν τα συνήθη συμπτώματα:

Επίμονος βήχας

Ο επίμονος βήχας είναι ένα από τα τρία κύρια συμπτώματα του Covid, αλλά, σύμφωνα με τη μελέτη ZOE, μόνο περίπου 4 στους 10 νοσήσαντες θα τον εμφανίσουν. Ο βήχας που σχετίζεται με τη νόσο Covid, είναι συνήθως ξηρόβηχας.

Πονοκέφαλος

Αν και ο πονοκέφαλος είναι λιγότερο γνωστό σύμπτωμα της Covid, είναι ένα από τα πρώιμα σημάδια, σύμφωνα με τη μελέτη ZOE.

Καταρροή

Τον περασμένο χειμώνα, η μελέτη ZOE διαπίστωσε ότι η ρινική καταρροή ήταν το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο σύμπτωμα μετά τους πονοκεφάλους, με σχεδόν το 60% όσων βρέθηκαν θετικοί στον Covid με απώλεια όσφρησης να αναφέρουν επίσης ότι είχαν καταρροή.

Απώλεια όσφρησης

Παραμένει ο ισχυρότερος δείκτης μόλυνσης από τη Covid, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σοβαρότητα της ασθένειας ενός ατόμου. Επίσης, μπορεί να επηρεαστεί και η αίσθηση της γεύσης.

Πονόλαιμος

Πολλά άτομα με Covid παραπονιούνται ότι έχουν πονόλαιμο που μοιάζει με αυτόν που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς όταν έχει κρυολόγημα ή λαρυγγίτιδα. Ο πονόλαιμος που σχετίζεται με τη νόσο Covid, τείνει να είναι ήπιος και δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε ημέρες.

Φτάρνισμα

Η μελέτη ZOE διαπίστωσε ότι όταν φταρνίζεται κανείς περισσότερο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι σημάδι της Covid σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.