Σάββατο, Ιανουαρίου 22

Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Νταβός: «Αν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο θα παραλύσουν βίαια η ζωή και οι οικονομίες»

Έστειλε το μήνυμα ο Α.Γκουτέρες

Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Νταβός: «Αν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο θα παραλύσουν βίαια η ζωή και οι οικονομίες»

Έστειλε το μήνυμα ο Α.Γκουτέρες

Το μήνυμα ότι δεν θα ησυχάσουν εάν δεν μας εμβολιάσουν όλους έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε ομιλία που παραχώρησε στο ψηφιακό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο Α.Γκουτέρες εξέφρασε ουσιαστικά την αντίθεση του με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα είναι το τέλος της πανδημίας και υποστηρίζει ότι το τέλος δεν θα έρθει μέχρι να εμβολιαστούν όλοι. Φυσικά δεν είπε εάν όλοι οι άνθρωποι θα χρειαστεί να εμβολιαστούν μια φορά ή εάν θα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε λίγους μήνες. 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρθηκε στον στόχο που είχε θέσει πέρσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο τον στόχο το 40% των ανθρώπων όλων των χωρών πρέπει να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 έως το τέλος του 2021 και το 70% έως τα μέσα του 2022.

«Δεν βρισκόμαστε πουθενά κοντά σε αυτούς τους στόχους. Τα ποσοστά εμβολιασμών στις χώρες με τα υψηλά εισοδήματα είναι, επαίσχυντα, επτά φορές υψηλότερα σε σύγκριση με τις αφρικανικές χώρες. Χρειαζόμαστε εμβολιαστική ισότητα, τώρα», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.

«Τα δύο τελευταία χρόνια έδειξαν μια απλή αλλά σκληρή αλήθεια: εάν αφήσουμε κάποιον στην άκρη, αφήνουμε όλον τον κόσμο στην άκρη», σημείωσε.


«Εάν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο, θα γεννήσουμε νέες παραλλαγές» του ιού της Covid-19, «που θα εξαπλωθούν πέραν των συνόρων και θα παραλύσουν βίαια την καθημερινή ζωή και τις οικονομίες», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

 https://www.pronews.gr/kosmos/1050266_gg-toy-oie-den-kataferoyme-na-emvoliasoyme-kathe-anthropo-tha-paralysoyn-viaia-i-zoi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.