Πέμπτη, Ιανουαρίου 13

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο της καμπάνιας "STOP FINNING EU"--Απαγόρευση του εμπορίου πτερύγιων καρχαρία στην ΕΕ: δέκα ημέρες έμειναν για την υπογραφή σας

Υποστηρίξτε αυτή την πρωτοβουλία που προτείνεται από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 ψηφίσουμε, στο https://eci.ec.europa.eu/012/public/#/screen/homeΣτο πλαίσιο της καμπάνιας "STOP FINNING EU", που λήγει στις 21-1-2022, σας στέλνουμε ένα δελτίο τύπου του συντονιστή της καμπάνιας για την Ελλάδα SEA SHEPHERD και αρκετό συνοδευτικό υλικό (πληροφορίες για την οργάνωση SEA SHEPHERD, αφίσες κ.λπ).

 

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο της καμπάνιας, που μπορείτε ελεύθερα να αξιοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας.

Απαγόρευση του εμπορίου πτερύγιων καρχαρία στην ΕΕ: δέκα ημέρες έμειναν για την υπογραφή σας

Μόνο στη Μεσόγειο ζουν περίπου 47 είδη καρχαριών, πολλά από τα οποία συναντώνται πολύ σπάνια, καθώς προτιμούν τα απομακρυσμένα βάθη της θάλασσας από τις πολυσύχναστες ακτές. Κάθε χρόνο σκοτώνονται παγκοσμίως από 63 έως 273

εκατομμύρια καρχαρίες (7-30 χιλιάδες καρχαρίες κάθε ώρα!), ενώ πολλά είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Οι καρχαρίες θηρεύονται για το κρέας τους και το λάδι από το συκώτι τους. Η μεγαλύτερη απειλή τους όμως είναι η αφαίρεση των πτερυγίων τους, η οποία γίνεται με ανήθικες και αποκρουστικές πρακτικές, αφού το πτερύγιο ακρωτηριάζεται και το ζώο ρίχνεται πίσω στον ωκεανό, πολύ συχνά ζωντανό, όπου πεθαίνει από ασφυξία καθώς δεν μπορεί να καταδυθεί σε μεγάλο βάθος. 

Η Ευρώπη είναι ένας από τους κυριότερους «παίκτες» στην αφαίρεση πτερυγίων καρχαρία παγκοσμίως, τόσο με την ενεργή συμμετοχή της σε αυτές τις πρακτικές όσο και σαν εμπορικός κόμβος των πτερυγίων, εξάγοντας 3,500 τόνους πτερυγίων κάθε χρόνο, κυρίως προς την Ασία.

 

Οι καρχαρίες είναι απαραίτητοι για έναν υγιή ωκεανό

Η απότομη εξαφάνιση πληθυσμών καρχαριών παγκοσμίως έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Πολλοί καρχαρίες είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και παίζουν καίριο ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία μας. Η ταχύτατη μείωση των καρχαριών παγκοσμίως προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. 

Ευκαιρία για αλλαγή 

Η πρωτοβουλία των Ευρωπαίων πολιτών «Stop Finning- Stop the Trade» έχουμε σκοπό να συλλέξουμε έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 ένα εκατομμύριο ψήφους. Εάν το πετύχουμε θα συζητηθεί στα όργανα της ΕΕ πώς θα μπει ένα τέλος στην αφαίρεση πτερυγίων καρχαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε ακόμα δέκα ημέρες για να ψηφίσουμε, στο https://eci.ec.europa.eu/012/public/#/screen/home

 

O Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Πολιτών στην Ελλάδα: Sea Shepherd

Οι «Ποιμένες της Θάλασσας» (Sea Shepherd Conservation Society - SSCS) είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός, θαλάσσιος οργανισμός συντήρησης της άγριας φύσης, με αποστολή τη διατήρηση και προστασία των ωκεανών από τη περιβαλλοντική καταστροφή και την παράνομη εκμετάλλευση.

Ο στόλος των Sea Shepherd, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από 12 σκάφη και αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός στόλος στον κόσμο, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των αποστολών της οργάνωσης παγκοσμίως, από την Ανταρκτική ως την Αφρική. Το 2019 εδραιώθηκε επίσημα και αναγνωρίστηκε η κοινωνία «Ποιμένες της Θάλασσας Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.