Δευτέρα, Ιανουαρίου 31

«Κολλάει» το σήμα του Wi-Fi; – Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι

i-nternet

Αδιαμφισβήτητα, το Wi-Fi τα τελευταία χρόνια έχει γίνει απαραίτητο στη ζωή μας, καθώς μας «λύνει» τα χέρια για πολλές από τις δουλειές μας.

Άλλωστε, η χρήση ίντερνετ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, ενώ αν έχεις αργή σύνδεση μπορεί να δικαιούσαι αποζημίωση.

Μια από τις πιο εκνευριστικές στιγμές που συμβαίνει σε όλους μας καθημερινά είναι όταν «κολλάει» το Wifi. Είναι μάλιστα ένα κλασικό πρόβλημα ειδικά αν υπάρχουν πολλά άτομα που χρησιμοποιούν το ίδιο ρούτερ. Ωστόσο, μπορεί το κακό σήμα να οφείλεται σε δικά μας λάθη και όχι στη σύνδεσή μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποδίδει καλύτερα

Πρώτον, μην κρύβετε το ρούτερ, πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και το υπόγειο. Βάλτε το ρούτερ σας σε έναν πάγκο.

Τα ρούτερ δεν πρέπει να είναι κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το σήμα του Wifi σας. Όμως, μερικά ρούτερ δεν ταιριάζουν με άλλες συσκευές. Ούτε καν με τον υπολογιστή. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μη «χαλάει» τα πάντα.

Επίσης στα μόντεμ συνήθως έχουν πάνω τους κεραίες που εκπέμπουν το σήμα του WiFi. Οι κεραίες αυτές θα ήταν καλύτερα να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια. Έτσι, το σήμα να πηγαίνει παντού. Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλύτερα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση.

Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα.

Τέλος υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .