Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21

ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ !!!

Παραιτήθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ ο υποδιοικητής της νεοσύστατης διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, υποναυάρχος Στέλιος Κωστάλας.

«Βόμβα» ήταν η αιφνιδιαστική παραίτηση του υποδιοικητή της νεοσύστατης διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, υποναυάρχου Στέλιου Κωστάλα.

Ο οποίος στις 2 Μαρτίου 2021 είχε προαχθεί στον βαθμό του Υποναυάρχου και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής.

Πρόκειται για έναν από τους λίγους αξιωματικούς που έχει σπουδάσει στην Σχολή Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Harvard, με μακρά υπηρεσία στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετώντας Επικεφαλής Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, Επιτελής των επιχειρήσεων, Διευθυντής εκπαίδευσης και ως Διοικητής Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Εκτός της εντυπωσιακής του διαδρομής διετέλεσε Υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας και διευθυντής στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Το γιατί παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει ουσιαστικά με την διακλαδικότητα με τον Α/ΓΕΕΘΑ να θέλει την επιχειρησιακή ευθύνη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου σε περίοδο πολέμου και τις Ναυτικές επιχειρήσεις των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών.

Και αυτό ουσιαστικά ήταν που τον οδήγησε σε παραίτηση.

Σε μια άκρως κρίσιμη περίοδο για τα Εθνικά μας θέματα χρειάζεται σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλους!

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Η παραίτηση του Υποναύαρχου Στέλιου Κωστάλα δεν είναι η μοναδική, τα 2 τελευταία χρόνια σε ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, αλλά σίγουρα προκάλεσε το μεγαλύτερο θόρυβο πολλές συζητήσεις και περισσότερο προβληματισμό για το τι συμβαίνει στα ...«ψηλά» της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πέρα από την αναγνωρισμένη απ’ όλους αξία του Υποναύαρχου Κωστάλα, υπάρχουν ΜΕΓΑΛΑ ΧΤΥΠΗΤΑ ερωτήματα που δημιουργούν σκέψεις :

Εχει μεγάλη σημασία ότι ο Υποναύαρχος  Στέλιος Κωστάλας ήταν ο πρώτος Υποδιοικητής της πολυδιαφημισμένης νεοδιδρυθείσας Διοίκησης Ειδικού Πολέμου που …πολλοί την παρουσίαζαν σαν την Διοίκηση που θα νικήσει τους…Τούρκους για να θυμηθούμε και …μεγαλόστομες δηλώσεις, όπως ΠΡΙΝ τις φωτιές του καλοκαιριού, ΠΡΙΝ τα χιόνια, ΠΡΙΝ τις πλημμύρες κ.ο.κ.

Είναι κοινό μυστικό ότι υπήρχαν διάφορες τριβές και προβλήματα συνεργασίας σε ανώτατο επίπεδο που εκτός από την διαφορετικότητα των επιχειρησιακών αντιλήψεων -όπως εκμυστηρεύεται Ανώτατος Αξιωματικός ε.α. που μέχρι πρόσφατα ήταν ΕΝΕΡΓΟΣ- προκαλούνταν και από την … «ιδιοσυγκρασία» τόσο του Διοικητή της Μονάδος Αντιστρατήγου Τζιτζικώστα, όσο και του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κώστα Φλώρου.

Το καλοκαίρι ΥΠΗΡΞΕ παραίτηση ΚΑΙ του Στρατηγού Διευθυντού της Αεροπορίας Στρατού, όπου έλαβε ΚΑΘΑΡΑ πολιτικό χαρακτήρα κλυδωνίζοντας την …πολιτική ηγεσία και ανακλήθηκε μετά από παρέμβαση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Φαίνεται ότι τώρα ο Ναύαρχος Κωστάλας  απλά δεν θέλησε να συμβιβαστεί, όπως έπραξαν οι ….προηγούμενοι παραιτηθέντες ανώτατοι αξιωματικοί...

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ –όσων ακόμη κοπτόμεθα για το ΑΞΙΟΜΑΧΟ τουλάχιστον κάποιων ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ- είναι ότι, ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ τη τουρκία σε μια μελλοντική σύρραξη;;;; Η ΗΓΕΣΙΑ των Μονάδων να ΜΗΝ μιλιούνται μεταξύ τους;;;;

Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΙ στο στράτευμα… που πολλοί ΑΦΕΛΕΙΣ πιστεύουν ότι είναι το ΜΟΝΟ που δεν νοσεί!!!

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ !!! 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ !!! 

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ, αλλά τα πράγματα είναι πολυ περισσότερο ΜΑΥΡΑ απ' ότι φαίνονται!

https://shmantikanea.blogspot.com/2022/02/blog-post_428.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .