Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17

Θ. Πλεύρης: Αίρονται όλα τα μέτρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου

 ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΥ

Θ. Πλεύρης: Αίρονται όλα τα μέτρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Για την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη Μαρτίου μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης προειδοποίησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας».

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι πως οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου

ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών, αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια-εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων, κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εξήγησε, να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτή η συζήτηση βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Χαλάρωση των μέτρων από το Σάββατο - Ποια μέτρα θα ισχύσουν 

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, θα γίνει μερική άρση μέτρων από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν νέα άρση περιοριστικών μέτρων -που θα αφορά την όρθια διασκέδαση, τα γήπεδα και τη χωρητικότητα στις εξέδρες, αλλά και τις σχολικές εκδρομές-, την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο είναι τα εξής:

  • Επιστρέφει και πάλι η «όρθια» διασκέδαση.
  • Ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές.
  • Αυξάνεται κατά 50% η πληρότητα στα γήπεδα.
  • Μειώνεται η τηλεργασία στο 20% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τέλος, τα συνέδρια θα διεξάγονται με 100% πληρότητα αν σε αυτά συμμετέχουν πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, ενώ προβλέπεται και η διεξαγωγή «υβριδικών» διοργανώσεων με εξ αποστάσεως συμμετοχή για τους μη εμβολιασμένους πολίτες. 

Τα «όχι» της επιτροπής

«Όχι», ωστόσο, είπαν οι εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είχαν δείξει από την πρώτη στιγμή πως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να δουν εικόνες συνωστισμού στις αποκριάτικες παρελάσεις, όπως συνέβαινε πριν την πανδημία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .