Υπό το βάρος της κατάρρευσης «δωροδοκεί» τους χειμαζόμενους  πολίτες μπας και τους ξανακοροϊδέψει

Άρον άρον και υπό το βάρος της κατάρρευσης μιας κυβέρνησης που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Όχι ότι είναι κακό να μειώνεται ένας φόρος και να ελαφρύνονται οι τσέπες των νοικοκυριών, αλλά η εσπευσμένη ανακοίνωση και μάλιστα εν είδει διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό, δείχνει τον πανικό του.

Δείχνει ότι έχουν χάσει τη μπάλα, ειδικά μετά την τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας, τις ανοησίες που έγιναν μέσα στη Βουλή, με ευθύνη κατά κύριο λόγο του αντιπροέδρου, κ. Αθανασίου, και φυσικά με το Φουρθιώτης gate το οποίο εξευτελίζει την κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς.

Η αλλαγή της ατζέντας ήταν επιβεβλημένη, γι’ αυτό και επελέγη η ανακοίνωση της μείωσης ενός φόρου. Κάτι σαν κουτόχορτο στους ηλίθιους ή σαν καθρεφτάκι στους ιθαγενείς.

Διότι, την ώρα που η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα φέρει πάνω κάτω ελάφρυνση στον φόρο της τάξης των 40-50 ευρώ για τους περισσότερους, η ΔΕΗ έρχεται με τις ανατιμήσεις της και «κλέβει» από τις τσέπες 100 και 200 ή και 300 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα πανάκριβα καύσιμα με την αμόλυβδη να φτάνει και τα 2 ευρώ το λίτρο, οι τσουχτερές τιμές στα σούπερ μάρκετ όχι μόνο έχουν γονατίσει τους περισσότερους πολίτες, αλλά και δημιουργούν ένα τεράστιο κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον τους.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ ασφαλώς και είναι ένα καλό νέο, όμως, πρόκειται ακριβώς για την απέλπιδα προσπάθεια του Μαξίμου να «δωροδοκήσει» τους πολίτες και να τους κάνει να ξεχάσουν την ακρίβεια.

Και είναι μια σαφής προσπάθεια να πάψουμε να ασχολούμαστε με τις γκάφες, τις παλινωδίες και τις αποτυχίες μιας κυβέρνησης που συνεχίζει να κάνει τα λάθη που έκαναν και οι προηγούμενοι.

Και που πιστεύει ότι με μια μείωση φόρου θα ξανακοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/upo-to-baros-tis-katarreusis-dorodokei-tous-xeimazomenous-polites-mpas-kai-tous-ksanakoroidepsei/2.156258