Τρίτη, Φεβρουαρίου 1

Επιθέσεις με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη και συνδικαλιστή αστυνομικού (βίντεο)


Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Τρίτης έπειτα από ταυτόχρονες επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια, στην Αργυρούπολη στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη και στην Κυψέλη στο σπίτι του αστυνομικού συνδικαλιστή Βασίλη Ντούμας. Από τις εκρήξεις, που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις εισόδους των δύο σπιτιών. Βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Καμπουράκης από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του τα ξημερώματα της Τρίτης (01.02.2022).

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης την ώρα που αφήνει τα γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας, βάζει φωτιά και αποχωρεί. Δευτερόλεπτα μετά γίνεται η έκρηξη.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει» ανέφερε ο ίδιος. ο Δημήτρης Καμπουράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως το άτομο αυτό φορούσε κουκούλα και μάσκα στο πρόσωπο, ωστόσο η κάμερα έχει καταγράψει κάποια χαρακτηριστικά του. Όλα τα στοιχεία και το βίντεο από τις κάμερες έχουν δοθεί στην αστυνομία για μελέτη. Ο Δημήτρης Καμπουράκης ανέφερε επίσης πως δεχόταν απειλές, κάτι το οποίο είχε αναφέρει και του είχε προταθεί να έχει αστυνομικό για προστασία. Ωστόσο το είχε αρνηθεί.

Βασίλης Ντούμας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την έκρηξη έξω από το σπίτι του

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας έκανε δήλωση μετά την έκρηξη μηχανισμού στην πολυκατοικία όπου διαμένει στο Πεδίον του Άρεως. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο.  «Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς ,δεν υπήρχε κίνηση στον δρόμο εκείνη την ώρα” είπε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών. Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. «Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. «Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ», είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο κ. Ντούμας. Σε σχέση με παρόμοια επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι δημοσιογράφου όπως είπε ο κ. Ντούμας προφανώς σχετίζεται με δράση από τους ίδιους χώρους.

https://www.enikos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .