Κόντρα Δύσης-Ρωσίας - Εμπλοκή Ελλάδας - Σε κατάσταση συναγερμού Σούδα-Αιγαίο

Πρωτοφανής κινητικότητα παρατηρείται στη Σούδα, μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, καθώς και στο Αιγαίο, εξαιτίας της έντασης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Η Ελλάδα φαίνεται ότι, εμμέσως πλην σαφέστατα, έχει εμπλακεί στη διαμάχη Ουάσιγκτον - Μόσχας

Πρωτοφανής κινητικότητα που αντίστοιχη έχει να ζήσει η Σούδα από τον δεύτερο πόλεμο στο Κόλπο και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, το 2003, σημειώνεται, με τα αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά

πολεμικά πλοία που ελλιμενίζονται εκεί να πολλαπλασιάζονται, όπως επίσης και τα ρωσικά τα οποία πλέουν ή βρίσκονται νοτίως της Κρήτης και νοτίως της Κύπρου.

Κόντρα Δύσης-Ρωσίας - Εμπλοκή Ελλάδας - Σε κατάσταση συναγερμού Σούδα-Αιγαίο 428479 photo

Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ισχυρίζονται ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν ασκήσεις. Τους ίδιους ισχυρισμούς εγείρουν και οι ρωσικές. Στην πραγματικότητα οι μεν βρίσκονται απέναντι στους δε, μέσα σε κλίμα έντασης, το οποίο χαρακτηριστικά εκφράστηκε χτες στις Κουρίλες, στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε ένα επεισόδιο ανάμεσα σε αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και σε ρωσική φρεγάτα.

Νοτίως της Κρήτης έπλεε χτες το ρωσικό πολεμικό «Ουτσίνοφ», με κατεύθυνση ανατολικά. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του, και βέβαια με την είσοδό του στη Μεσόγειο, παρακολουθείται από ΝΑΤΟϊκά μέσα.

Κόντρα Δύσης-Ρωσίας - Εμπλοκή Ελλάδας - Σε κατάσταση συναγερμού Σούδα-Αιγαίο 428480 photo

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στη Σούδα, όπως και χτες, μεταφέροντας πιθανώς στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Γεγονός που αυξάνει τις υποψίες ότι συντελούνται μεγάλης έκτασης στρατιωτικές προετοιμασίες.

Κόντρα Δύσης-Ρωσίας - Εμπλοκή Ελλάδας - Σε κατάσταση συναγερμού Σούδα-Αιγαίο 428481 photo

Την ίδια στιγμή, από τη Σούδα αεροπορικές αποστολές επιτήρησης στη Μαύρη Θάλασσα κάνουν αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ενώ καθημερινώς χρησιμοποιείται ο ελληνικός εναέριος χώρος για τα αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που απογειώνονται από τη Σικελία προς τη Μαύρη Θάλασσα και τα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας. Δεν αποκλείεται UAV να απογειώνονται και από ελληνικό έδαφος.

Κόντρα Δύσης-Ρωσίας - Εμπλοκή Ελλάδας - Σε κατάσταση συναγερμού Σούδα-Αιγαίο 428482 photo
Κόντρα Δύσης-Ρωσίας - Εμπλοκή Ελλάδας - Σε κατάσταση συναγερμού Σούδα-Αιγαίο 428483 photo

Ταυτόχρονα, στη Μαύρη Θάλασσα, σε εξέλιξη βρίσκεται «πόλεμος νεύρων», με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει αποκλείσει ουσιαστικά την Ουκρανία από θαλάσσης, με πρόσχημα τη διεξαγωγή ασκήσεων. Η ουκρανική «απάντηση» είναι σχεδόν μηδενικής σημασίας, δεδομένου ότι η χώρα πρακτικά δεν διαθέτει Πολεμικό Ναυτικό.

Κόντρα Δύσης-Ρωσίας - Εμπλοκή Ελλάδας - Σε κατάσταση συναγερμού Σούδα-Αιγαίο 428484 photo

Στη Μαύρη Θάλασσα έχουν σπεύσει και συνεχίζουν να κινούνται αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά σκάφη. Κύριος δρόμος, βέβαια, είναι το Αιγαίο, απ' όπου διέρχονται τόσο τα ΝΑΤΟϊκά με κατεύθυνση την Ουκρανία, όσο και τα ρωσικά πλοία και υποβρύχια, ως επί το πλείστον, με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο.

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/kontra-dusis-rosias-emploki-elladas-se-katastasi-sunagermou-souda-aigaio/4.156471