Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Σαρώνει τη χώρα μας πληθωρισμός… και ακρίβεια

 Γράφει η Αντριάνα Βασιλά

«Ολοκληρωτική βόμβα» για τη χώρα μας είναι οι χειμερινές καταγραφές της Κομισιόν στον τομέα της ακρίβειας …

Μάλιστα παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης ότι ο φετινός πληθωρισμός για ολόκληρο το έτος θα κυμαινόταν κοντά στο 0,8%, η Κομισιόν αναθεώρησε και έκανε λόγο για αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 3,1%! Αυτό σημαίνει

ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έρχονται αντιμέτωπα με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας, τόσο σε σφοδρότητα όσο και σε διάρκεια, αφού και για το 2023 οι προβλέψεις της Κομισιόν μιλούν για πληθωρισμό 1,1%!

Την ίδια ώρα εκτόξευση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο σε επίπεδα άνω του 6% θα ανακοινώσει την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ. Η κατάσταση δείχνει ότι ξεφεύγει από τον έλεγχο και από τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

Δεδομένο είναι για την Κομισιόν και το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση, βάσει και των εκτιμήσεων της, θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες. Γίνεται δηλαδή σαφές ότι οι ανατιμήσεις βασικών αγαθών και προϊόντων, που επηρεάζονται σε μέγιστο βαθμό από το ενεργειακό κόστος θα δίνουν και θα παίρνουν .

Ίδια είναι τα συμπεράσματα στελεχών της αγοράς οι οποίοι προειδοποιούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν καταγραφεί ακόμα, καθώς έως το τέλος του πρώτου τριμήνου αναμένεται να αποτυπωθούν στα ράφια οι πραγματικές αυξήσεις του ενεργειακού κόστους τόσο στην παραγωγή, όσο και στη διακίνηση και στην πώληση των αγαθών.

από topontiki

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.