Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18

“Πάμε σε μοντέλο με ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό κάθε χρόνο”

18640333

Καμία συζήτηση δεν γίνεται για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τόνισε ακόμη μία φορά το μεσημέρι της Τετάρτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια εκτίμησε ότι αυτό που πρέπει να δούμε «είναι αν από το φθινόπωρο κάνουμε μια προφύλαξη, που θα είναι παράλληλα και για τη γρίπη και για τον κορωνοϊό, για να είμαστε πλήρως προφυλαγμένοι». Δηλαδή, την ίδια στιγμή που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο κατά της γρίπης, να κάνει και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Πιθανόν να πάμε σε ένα τέτοιο σχήμα. Περιμένουμε τις οδηγίες, καθώς η συζήτηση για το θέμα άρχισε από το συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα», είπε η κυρία Γκάγκα. Αυτό σημαίνει ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε όσους έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου δεν πρόκειται να λήξουν μέχρι το φθινόπωρο, αν βέβαια δεν υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις με κάποια μετάλλαξη του κορωνοϊού. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο η κατάσταση να εξελιχθεί πολύ καλύτερα και να καταργηθούν τελείως τα πιστοποιητικά, κυρίως λόγω της μείωσης της πίεσης στο σύστημα υγείας και του πολύ χαμηλού αριθμού των ανθρώπων που θα χάνουν τη ζωή τους στο μέλλον, αφού στην αντιμετώπιση της πανδημίας φαίνεται ότι συμβάλει σημαντικά και η χορήγηση των αντιικών φαρμάκων.

Επιπλέον, όπως έχει τονίσει αρκετές φορές κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν έχει νόημα να κάνουμε κι άλλες δόσεις από ένα εμβόλιο που έχει δημιουργηθεί για το πρώτο στέλεχος του κορωνοϊού, καθότι δεν υπάρχει σημαντική ανταπόκριση στις μεταλλάξεις που έχουν αναδυθεί.

Πιστοποιητικό σε νοσήσαντες

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες τ, συζητείται στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει θετική εισήγηση, όσοι νόσησαν δεύτερη φορά, να μπορούν να λάβουν για ακόμα τρεις μήνες πιστοποιητικό ανοσίας.

Μάλιστα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με άτομα που είχαν νοσήσει δεύτερη φορά, επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση, και επιθυμούν να κάνουν ενισχυτική, κάτι που δεν τους επιτρέπει το σύστημα, καθώς δεν υπάρχει ακόμη η ανάλογη διάταξη. Αυτό που ενδέχεται να αποφασιστεί είναι να εκδίδεται αυτόματα πιστοποιητικό ανοσίας, μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα του ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .