Πέμπτη, Φεβρουαρίου 3

Περί Φεβρουαρίου

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
Περί Φεβρουαρίου:
 
Ένας φίλος έγραψε κάποτε ότι κάποιος αποκάλεσε τον 20ο αιώνα Φεβρουάριο, λειψό, μιας και υπέθεσε σωστά, ότι ξεκίνησε με την δολοφονία ενός δούκα στο Σαραγιεβο το 1914 και ότι τελείωσε με την πτώση του τείχους στο Βερολίνου το 1989. Αυτό που παρέσυρε την ιδεολογία του υπαρκτού σε ιδεολογική περιχαράκωση, ξέρετε.. Και στο διάμεσο, η κυριαρχία του τρόμου.
 
Σήμερα ξέρουμε ότι ο 20ος αιώνας μάλλον ήταν Ιανουάριος αιώνας, μιας και φαίνεται ότι τελείωσε πλήρης τρόμου και ημερών 107 χρόνια μετά την έναρξη του. Με την πτώση της Καμπούλ, με ένα ιό που έκτισε τείχους απομόνωσης έξω από κάθε σπίτι και ένα ατομικό κουκούλι γύρω από τον καθένα μέσα σε κάθε σπίτι. Αλλά και με την κατάρρευση και όλων των δογματικών δοξασιών του υπαρκτού παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού μέσα σε ένα κρεσέντο φόβου, που πουλιέται πλέον ως προϊόν χύμα, μπας και καταφέρει να επιβιώσει έτσι το παλιό λίγο ακόμα. Η έστω να βγάλει κανένα εξτραδακι κέρδος πριν την πλήρη κατάρρευση του βρε αδερφέ.
 
Αυτά όμως συμβαίνουν στον καιρό, λίγοι πια νοιάζονται γι αυτόν, αφού από τότε μέχρι εδώ στο σπίτι μείναν μόνο δυο να τα σκέφτονται όλα αυτά.
 
Ο Άγιος Φεβρουάριος κι εγώ.
Κάλο, δημιουργικό και άφοβο Φλεβάρη εύχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .