Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο από την δράση της σπείρας των «πορτοφολάδων» στα MMM

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο από την δράση της σπείρας των «πορτοφολάδων» στα MMM

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο από την δράση της σπείρας που έκλεβε… ασύστολα επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξασφάλισε και φέρνει στη δημοσιότητα η zougla.gr. Όπως φαίνεται, τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν να κυκλώνουν τα θύματα τους και στη συνέχεια να απλώνουν τα… μακριά χέρια τους προκειμένου να τους αρπάξουν κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια και ότι άλλο πολύτιμο έβρισκαν. 

Τα μέλη της συμμορίας διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε διάφορους κλεπταποδόχους και ειδικότερα σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα στην οδό Μενάνδρου όπου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έκαναν έφοδο και βρήκαν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και τηλέφωνα τα οποία «καθαρίζονταν» και ήταν έτοιμα να πουληθούν.  

Αυτό όμως που προκάλεσε τρόμο στις αρχές ασφαλείας ήταν η κυνικότητα που αντιμετώπισαν τα μέλη της σπείρας την αυτοκτονία συνεργού τους σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αποκαλύφθηκε από τις μεταξύ τους συνομιλίες, αυτό που τους ενδιέφερε περισσότερο ήταν να πάρουν τα χρήματα που φέρεται να τους χρωστούσε από τις «δουλειές» που είχαν κάνει. Μάλιστα, πριν δώσει τέλος στη ζωή του συνομιλεί με «αρχηγικό» μέλος και προσπαθεί να τον καθησυχάσει λέγοντας τους ότι θα του δώσει τα χρήματα που του οφείλει. 

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Αν έχει τίποτα έτσι πιστεύω θα βρω τα λεφτά. Και αν δεν τα βρω αδελφέ θα σου δώσω τα μισά. Θα μου τελειώσεις την δουλειά αδελφέ; Θα με εξυπηρετήσεις; 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Τι αδελφέ; 

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Το ξέρεις μόνος σου εσύ 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Από αυτό; 

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Ααα; 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Από αυτή την συζήτηση; 

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Εεε. Τα μισά από τα λεφτά. Μπορείς δηλαδή να μου τα κάνεις 2500; 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Εσύ μου έχεις τα μισά από το πρώτο. 

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Θα στα δώσω ρε αδελφέ τώρα περιμένω να κάνω μια δουλειά και όσα έχω θα στα δώσω αδελφέ μου. Και ένα 500αρικο και ένα 600αρικο. Δεν έχει πρόβλημα ο αδελφός σου από αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν κοιτώ τα λεφτά, εγώ κοιτώ ποιος με σέβεται. 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Το ξέρω αδελφέ.  

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Εγώ δεν κοιτώ τα λεφτά, δεν τα έχω δει τα λεφτά. 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Δεν μπορώ να σε βοηθήσω αδελφέ. Δυο κομμάτια τα χω για μένα. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Εντάξει ρε φίλε, σ ευχαριστώ. 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Άμα θες κάνα μαχαίρι να στο δώσω. 

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:  Όχι δεν θέλω αδελφέ, δεν θέλω. 

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Σίδερο (πυροβόλο όπλο) δεν σου δίνω πια. 

Ένα από τα μέλη της σπείρας, φερόμενος αρχηγός μια υποομάδας, δεν ήταν μεταξύ των εννέα ατόμων που προφυλακίστηκαν. Ο συνήγορος υπεράσπισης του, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Σε μια δύσκολη δικογραφία ένας άνθρωπος που φερόταν να έχει εμπλοκή, μικρότερη αλλά υπάρχουσα, με βάση το προανακριτικό υλικό αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .