Τρίτη, Φεβρουαρίου 22

«O πόλεμος των Τράγκα» για την αμύθητη κληρονομιά συνεχίζεται

TRAGAS_NEO_2 

Μία πέφτουν και μία ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα με στόχο  το ... δίκαιο μοίρασμα των μετρητών και των ακριβών ακινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ- Την ίδια ώρα οι ελεγκτικές αρχές ερευνούν τη νομιμότητα της απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου

Είναι δεδομένο ότι όταν ο Αβραάμ Λίνκολν έγραφε «Να υποχωρείτε στα μεγάλα ζητήματα αν νιώθετε ότι εσείς και ο συνομιλητής σας κατά κάποιον τρόπο έχετε δίκιο και υποχωρήστε στις μικρές διαφωνίες, έστω κι αν γνωρίζετε ότι εσείς έχετε δίκιο», δεν φανταζόταν ότι αιώνες μετά η ρήση του θα αποτύπωνε ιδανικά έναν ελληνικό ενδοοικογενειακό εμφύλιο. Ο πόλεμος των Τράγκα με μια αχλή από την αλήστου μνήμης τηλεοπτική «Δυναστεία» φαίνεται τελικά ότι οδεύει σε συμβιβασμό μετά τον πόλεμο εξωδίκων ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, μαζί με τον γιο του Γιάννη από τη μία και ο Φρέντυ από την άλλη αποφάσισαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές τηρούν στάση αναμονής. Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξακολουθούν να ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επιβάλουν πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα απόκτησης αυτού του πλούτου και ό,τι άλλο προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οπου πλούτος, σημειώστε εντυπωσιακές κατοικίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, αλλά ενδεχομένως και άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι άριστοι γνώστες της συγκεκριμένης υπόθεσης. «Ούτε τα μισά δεν έχουν βγει», έλεγε εις εξ αυτών σε δημοσιογράφο, ενώ στο παζλ της κληρονομιάς έρχονται να προστεθούν και κάποια πολυτελή αυτοκίνητα. Τουλάχιστον μία Ferrari και μία Bentley φέρεται να είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Τράγκας, αμφότερες με πινακίδες εξωτερικού, τις οποίες πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούσε στις αποδράσεις του εκτός Ελλάδας.
TRAGAS_YIOI
Οι δύο γιοι του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης και Φρέντυ, συντετριμμένοι στην κηδεία του. Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα όσον αφορά την τεράστια κληρονομιά του πατέρα τους

Αν ισχύουν τα όσα ακούγονται από ανθρώπους που τον είχαν ζήσει, δεν ήταν τα μόνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περασμένου Φεβρουαρίου, Ελληνας επιχειρηματίας είχε πετύχει στο Μονακό τον «επαναστάτη αστό της δημοσιογραφίας», πριν από περίπου τρία χρόνια, επιβαίνοντα σε μια ροζ κάμπριο Porsche. Την οδηγούσε η τελευταία του σύζυγος Μαρία Καρρά -είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν οδηγούσε ποτέ-, που δηλώνει μόνιμη κάτοικος Μονακό. Εκεί έχει ιδρύσει την εταιρεία Gold Tiger Monaco με αντικείμενο το εμπόριο ειδών πολυτελείας, η οποία όμως δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα.

Κατάπαυση πυρός

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στον ψυχρό πόλεμο των κληρονόμων του δημοσιογράφου βαίνει προς εκτόνωση, μετά την ανταλλαγή εξωδίκων ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Οπως επισημαίνουν έγκριτοι νομικοί κύκλοι, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο μετά το μπρα ντε φερ με την ανταλλαγή εξωδίκων, αρχικά από τον Φρέντυ Τράγκα προς τη Μαρία Καρρά με την οποία συμπλέει ο Γιάννης Τράγκας, οι οποίοι απάντησαν μετά και το δεύτερο εξώδικο που έστειλε ο πρώτος. Σε αυτό φαίνεται ότι υπήρχαν ενδεχομένως αποκαλύψεις για νέα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν είχαν γίνει γνωστά, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο τον ψυχρό πόλεμο των τριών κληρονόμων.

Εναν πόλεμο που οδεύει, όπως όλα δείχνουν, σε κατάπαυση πυρός αφού οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο εικάζουν ότι τα δύο αντίπαλα μέρη επέλεξαν τελικά την εκεχειρία. Κάτι μάλλον αναμενόμενο, αφού παρά τις όποιες διαφωνίες δεν συμφέρει κανέναν από τους τρεις πρωταγωνιστές μια δικαστική διένεξη που θεωρείται βέβαιο πως θα διαρκέσει πολλά χρόνια. Το κυριότερο όμως είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκαλύπτονταν ενδεχομένως αργά ή γρήγορα κι άλλα καλά κρυμμένα μυστικά από τον θησαυρό του Γιώργου Τράγκα. Γι’ αυτό και οι διαφωνίες που προέκυψαν από την αρχή των διερευνητικών επαφών για την κατανομή της τεράστιας περιουσίας του εκλιπόντος μπαίνουν σιγά-σιγά στην άκρη.
TRAGAS_SΥZΥGOS
O Γιώργος Τράγκας με την τρίτη σύζυγό του Μαρία Καρρά, με την οποία πορεύτηκαν μαζί επί 22 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έμεναν τον περισσότερο καιρό στο Μονακό, ενώ το 2019 ανανέωσαν τους όρκους τους στο Λας Βέγκας με παπά έναν μίμο του Ελβις Πρίσλεϊ και παρανυφάκι τον... αγαπημένο τους σκύλο, που φέρει το όνομα Αστερίξ!

Τα δύο δικηγορικά γραφεία που ανέλαβαν την υπόθεση, αυτά του Νίκου Αγαπηνού που εκπροσωπεί το δίδυμο Μαρία Καρρά - Γιάννης Τράγκας και του Θέμη Σοφού που ανέλαβε τον Φρέντυ Τράγκα, ξιφούλκησαν όταν προέκυψαν οι πρώτες ασυμφωνίες. Κι ενώ μετά τα πρώτα face to face ραντεβού ο κ. Αγαπηνός φέρεται να προέβη σε διακοπή επικοινωνίας με τον κ. Σοφό, το κλίμα άλλαξε τα τελευταία 24ωρα.

Οι επόμενες κινήσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι για να βρουν τη χρυσή τομή στο μοίρασμα της τεράστιας αυτής κληρονομιάς. Μια κληρονομιά η οποία όταν αποκαλύφθηκε -όχι σε όλο της το μεγαλείο- προξένησε κατάπληξη για το εύρος της, ειδικά για τα δεκάδες ακίνητα-φιλέτα του Γιώργου Τράγκα.

Ακίνητα που ξεκινάνε από το εκπληκτικό διαμέρισμα με θέα στην Ακρόπολη, πηγαίνουν στο συγκλονιστικό διαμέρισμα στην Πόλη του Φωτός και καταλήγουν στη βίλα της Κυανής Ακτής και το διαμέρισμα στο Μανχάταν, μεταξύ άλλων. Υπάρχουν επίσης δύο βίλες στη Μύκονο, οι οποίες βρίσκονται στον Αγιο Λάζαρο, με θέα στον κόλπο της Ψαρούς, τις οποίες ο εκλιπών έχει δωρίσει στη σύζυγό του Μαρία και τον γιο του Γιάννη. Πρόκειται για αποκτήματα που πρέπει, όπως και όλα τα υπόλοιπα που ήρθαν στο φως, να αποτιμηθούν και να μοιραστούν στους τρεις κληρονόμους του δημοσιογράφου.

Ενός ανθρώπου που χρίστηκε άτυπος βασιλιάς του real estate σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκτώντας πολυτελή και ακριβά ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Κι όπως άδει ο Σάκης Ρουβάς, «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» για τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, αφού τα ζητήματα που προέκυψαν γύρω από την κληρονομιά ήταν σύνθετα, όπως λένε οι πληροφορίες. Ενα βασικό αγκάθι που πρέπει να λυθεί είναι ποιο κληρονομικό δίκαιο θα εφαρμοστεί για τον διαμοιρασμό της περιουσίας στα εμπλεκόμενα μέρη, αφού άλλα είναι τα ποσοστά που ισχύουν στην Ελλάδα, άλλα στη Γαλλία και άλλα στην Αμερική.

Στην Ελλάδα, π.χ., αναλογεί μόνο το 1/4 της κληρονομιάς στη χήρα και τα υπόλοιπα 3/4 καταλήγουν στα δύο τέκνα του εκλιπόντος, οι σχέσεις των οποίων ήταν πάντα συμβατικά τυπικές. Οι οποίες εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται έτσι ακόμη και τώρα, που ρίχτηκαν γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους τρεις κληρονόμους για τον διαμοιρασμό της τεράστιας περιουσίας του πατέρα τους. Πλέον μένει να φανεί πότε και πώς θα καταλήξει ο νέος κύκλος επαφών που διαφαίνεται στον ορίζοντα μετά την ανακωχή και το τέλος των εχθροπραξιών, δηλαδή τα εκατέρωθεν εξώδικα. Παράλληλα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και το ΚΕΦΟΜΕΠ τηρούν άγρυπνα στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθούν η διαδικασία της νομιμοποίησης των κληρονόμων και εν συνεχεία ο διαμοιρασμός της περιουσίας. Τότε θεωρείται βέβαιο ότι αμφότερες οι υπηρεσίες θα κινητοποιηθούν άμεσα με κλήσεις για εξονυχιστικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του εκλιπόντος.
THEA_0602_036_037
Το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» για την ανταλλαγή εξωδίκων των κληρονόμων του Γιώργου Τράγκα

Οι κίνδυνοι

Πριν από αρκετές ημέρες στην τελευταία επικοινωνία των δύο μεγάλων δικηγορικών γραφείων ο κ. Αγαπηνός, τον οποίο αναζητούσε τηλεφωνικά ο κ. Σοφός, φέρεται να τον ενημέρωσε με μήνυμα ότι διακόπτεται επί του παρόντος κάθε συζήτηση σημειώνοντας ότι θα επανέλθει σε μεταγενέστερο χρόνο. Είχε ήδη λάβει το πρώτο εξώδικο του Φρέντυ Τράγκα ενώ ακολούθησε και έτερο με το οποίο φερόταν να τους ενημερώνει ότι σε περίπτωση που δεν συμπλεύσουν όλοι μαζί θα προβεί σε αποδοχή κληρονομιάς με το ευεργέτημα της απογραφής.

Η Μαρία Καρρά και ο Γιάννης Τράγκας απάντησαν με εξώδικο σε αρκετά επιθετικό ύφος προσάπτοντάς του διαρροές και αναφέρθηκαν σε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων -αμφισβητούμενης υπόστασης, όπως τονίζουν- ή λεπτομερειών για την προσωπική ασφάλεια όλων τους. Παρόλο που δεν διέρρευσε κανένα από τα δύο εξώδικα του Φρέντυ προς την άλλη πλευρά, η απάντηση των άλλων δύο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δείχνει αν μη τι άλλο ότι θορυβήθηκαν αρκετά από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

Οι αποκαλύψεις από το «ΘΕΜΑ» για το απίστευτο real estate οικοδόμημα του Γιώργου Τράγκα είχαν ως αποτέλεσμα να ακουστούν και να γραφτούν πολλά, ακόμη και για χρέη εκατομμυρίων ευρώ του εκλιπόντος. Εάν αυτά υφίστανται, τα διεκδικεί ένας «αόρατος» μέχρι στιγμής σύνδικος, ο οποίος υποχρεωτικά εκ του νόμου πρέπει να φέρει τη δικηγορική ιδιότητα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί ως φυσικό πρόσωπο για να γίνει γνωστό ποιους διεκδικητές εκπροσωπεί. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα γίνει κάτι τέτοιο στην υπόθεση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα, η οποία ξεκίνησε φαινομενικά ως μια ήρεμη διευθέτηση ανάμεσα στην τελευταία σύζυγο και τους δύο γιους του δημοσιογράφου που έχτισε το ιδιότυπο προφίλ τού «πάω κόντρα σε όλους». Γρήγορα πέρασε σε ένα ψυχρό κλίμα που εξελίχθηκε σε πολεμικό με στρατηγικές κινήσεις που είχαν κύριο όπλο τα εξώδικα, για να επανέλθει, όπως διαφαίνεται πλέον, η ηρεμία που ακολουθεί την καταιγίδα.

Οπως υποστηρίζουν γνώστες και ειδήμονες της υπόθεσης, ήρθε η ώρα για τις δύο πλευρές να τα βάλουν όλα κάτω, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τούς χωρίζουν και να τελειώνουν με το μοίρασμα των ακινήτων ανά τον κόσμο. Κάποιοι ήδη βάζουν στοιχήματα για το ποιος θα πάρει το σπίτι στο Παρίσι, το διαμέρισμα στην 5η Λεωφόρο και την ονειρική βίλα στην Cote d’Azur, μεταξύ άλλων. Εκεί που θα βουτάει χαλαρά σε λίγους μήνες στην πισίνα της έχοντας θέα στην πανέμορφη ακτογραμμή της Γαλλικής Ριβιέρας, αυτή που ενέπνευσε τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ για το αριστουργηματικό «Τρυφερή είναι η νύχτα».


Δείτε ορισμένα από τα ακίνητα που προκάλεσαν τον «πόλεμο των Τράγκα»


ΝΙΚΑΙΑ: Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur

TRAGAS_COTE_D_AZUR1
TRAGAS_COTE_D_AZUR2
TRAGAS_COTE_D_AZUR3
TRAGAS_COTE_D_AZUR4
TRAGAS_COTE_D_AZUR5
Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια. Εκεί όπου η λαχτάρα για ηρεμία συναντούσε τη μαγεία του γαλλικού Νότου και του επέτρεπε να είναι κοντά στην επιχειρηματική βάση που διατηρούσε στο διπλανό Μονακό.





ΗΠΑ: To «American dream» σε τρία ακίνητα
TRAGAS_USA
Το αμερικάνικο όνειρο σε τρία ακίνητα, που φέρεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών. Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ. Ολος ο παράδεισος σε μια γωνιά, έστω και με υγρασία. Το δεύτερο στην 5η Λεωφόρο στο Midtown της Νέας Υόρκης, ένας από τους πιο ακριβούς και ίσως ο πιο φημισμένος δρόμος του κόσμου. Και το τρίτο στο Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που στολίζουν τη Las Vegas Boulevard South, στο πιο πολυτελές σημείο της πόλης και στέκουν ακομπλεξάριστα ανάμεσα στο «Bellagio Hotel» και το «MGM Grand» - οι κοινοί θνητοί τα θυμούνται μόνο από την ταινία «Ocean’s Eleven».





ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ακίνητο-κόσμημα με θέα στον Ιερό Βράχο
TRAGAS_ACROPOLIS_1
TRAGAS_ACROPOLIS_2
TRAGAS_ACROPOLIS_3
TRAGAS_ACROPOLIS_4
Και μόνο η θέα της Ακρόπολης από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος. Ακίνητο-κόσμημα στη συλλογή του εκδότη, προσθέτει κύρος και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο -καθώς το ακίνητο δινόταν και για βραχυχρόνια ενοικίαση- τη μοναδική εμπειρία να θαυμάζει τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα με την άνεση που προσφέρει η σπιτική θαλπωρή.



ΠΑΡΙΣΙ: Σπίτι-έργο τέχνης κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου
TRAGAS_PARIS_1
TRAGAS_PARIS_2
TRAGAS_PARIS_3
TRAGAS_PARIS_4
TRAGAS_PARIS_5
Κομψοί πολυέλαιοι, ξύλινοι τοίχοι που κρύβουν μυστικά αιώνων, ζεστά χαλιά, επιβλητικοί καναπέδες που σε καλούν σαν σειρήνες κοντά τους, πίνακες για εκλεπτυσμένους θαυμαστές της υψηλής τέχνης και αρχοντικά μάρμαρα συνθέτουν το σκηνικό στη βίλα επί της οδού Βικτόρ Ουγκό, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι...

Protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .