Εμπαιγμός κυβέρνησης σε πολίτες: Δίνει «κουπόνι» 13 ευρώ για την ακρίβεια – Μοιράζει ψίχουλα ενόψει εκλογών

Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα προτού προσφύγει στις κάλπες (όπως όλα δείχνουν τον Μάιο), παρόλα αυτά τα χρήματα που θα δοθούν είναι πολύ λίγα για να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» ακρίβειας. 

«Δεν θα μπορέσουν να καλύψουν πλήρως το αυξημένο κόστος» ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα μέτρα στήριξης.

Το «κουπόνι βενζίνης» το οποίο διαφημίστηκε εδώ και ημέρες από το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου θα είναι μόλις 13,2 ευρώ τον μήνα και θα δοθεί για μόλις τρεις μήνες -άλλωστε στη συνέχεια θα γίνουν εκλογές.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι επιλέξιμα είναι φορολογικά πρόσωπα φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ επιδότηση αφορά 60 λίτρα μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο.

Να σημειωθεί ότι για τους νησιώτες το επίδομα θα είναι 0,27 ευρώ το λίτρο. Επίσης επιδοτείται το ντίζελ ώστε το όφελος για τον καταναλωτή να είναι στα 15 λεπτά το λίτρο. Επίσης στα ταξί δίνεται ενίσχυση 200 ευρώ το μήνα για τον Απρίλιο.

Το ποσό που θα δοθεί δηλαδή επιβεβαιώνει τα όσα σας αναφέραμε νωρίτερα στο pronews.gr, ότι δηλαδή το «κουπόνι βενζίνης» θα είναι περίπου 12 ευρώ.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους (δείτε αναλυτικά τη διαδικασία ΕΔΩ).

Να τονιστεί ότι ο Θ.Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων είπε ότι «τα δανεικά κάποτε στο μέλλον θα πρέπει να πληρωθούν», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας μέτρα που θα θυμίζουν (ή θα είναι) Μνημόνια.

Το έκτακτο «επίδομα υποστήριξης», αναμένεται να δοθεί το Πάσχα στους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ και οικογένειες με παιδιά και υπολογίζεται ότι θα είναι στα 250 ευρώ.

Όσον αφορά την επιδότηση ρεύματος αναμένεται να ανακοινωθεί ότι για τον Απρίλιο θα αυξηθεί από τα 39 ευρώ του Μαρτίου στα 58-60 ευρώ ανά νοικοκυριό δεδομένου ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος από 211,75 ευρώ η μεγαβατώρα τον Φεβρουάριο στα 320 ευρώ τον Μάρτιο.

Δείτε τις ανακοινώσεις