Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Ανοίγει σε 14 μήνες στη Χαλκιδική το μεγαλύτερο καταφύγιο ζώων στην Ελλάδα

Ανοίγει σε 14 μήνες στη Χαλκιδική το μεγαλύτερο καταφύγιο ζώων στην Ελλάδα

Πανέτοιμο να φιλοξενήσει και να περιθάλψει όσα ζωάκια το έχουν ανάγκη, θα είναι σε 14 μήνες το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα. Το νέο καταφύγιο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, το οποίο θα ανήκει σε τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης (Θερμαϊκού, Θέρμης και Καλαμαριάς), θα εκτείνεται σε 33 στρέμματα και θα πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Θα βρίσκεται στην περιοχή του Λακκώματος του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και θα φιλοξενεί τουλάχιστον 300 ζωάκια, εκ των οποίων τα 150 θα μπορούν να μένουν σταθερά μέσα σε αυτό.

«Σκοπός μας είναι να περισυλλέγουμε τα αδέσποτα που χρειάζονται εξετάσεις, χειρουργεία, που θα είναι θύματα ατυχημάτων, αλλά και όσα ζωάκια χρειάζονται βοήθεια. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, έχουν γίνει όλες οι μελέτες και τα σχέδια και πλέον έχουμε κάνει προγραμματική σύμβαση με την ΑΝΕΘ (Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης). Σε 14 μήνες, θα μας το παραδώσουν», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Ζαβέρκος.

 «Περίπου 150 άρρωστα τετράποδα θα παραμείνουν στο καταφύγιο, διότι σύμφωνα με τον νόμο δε θα μπορούμε να κρατάμε υγιή ζώα. Τα ζωάκια που θα διαμένουν στο καταφύγιο θα είναι είτε ανάπηρα, είτε χτυπημένα, είτε θα ακολουθούν θεραπεία, ή θα είναι μικρά σε ηλικία», προσθέτει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι θα περιθάλπονται ζωάκια που θα χρειάζονται εξετάσεις, χειρουργεία, ή θα έχουν ατυχήματα. 

Παράλληλα, οι 31 άνθρωποι που θα εργάζονται στο καταφύγιο, θα «τσιπάρουν», θα αποπαρασιτώνουν και θα εμβολιάζουν τα αδέσποτα που θα φτάνουν στο καταφύγιο.

Πέρα από το καταφύγιο, το οποίο είναι θέμα χρόνου να ανοίξει τις πύλες του, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ βρίσκονταν πάντοτε σε εγρήγορση βοηθώντας τα αδέσποτα ζωάκια. Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι και το γεγονός ότι επί δύο χρόνια ο Σύνδεσμος σημείωνε τον υψηλότερο αριθμό υιοθεσιών ζώων στην Ελλάδα. «Το 2020 και το 2021, βγήκαμε πρώτοι ανάμεσα σε 365 δήμους», λέει ο κ. Ζαβέρκος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «μόνο το 2021, πραγματοποιήθηκαν 603 υιοθεσίες μέσω του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Δίνουμε σημαντικά κίνητρα στους πολίτες να υιοθετήσουν αδέσποτα ζωάκια. Απαλλάσσουμε όσους θέλουν να υιοθετήσουν, από όλα τα πρώτα έξοδα. Μιλάμε δηλαδή για στείρωση, αποπαρασίτωση, τσιπάρισμα και όλα όσα χρειάζεται ένα ζωάκι, τα έξοδα των οποίων ανέρχονται σε 250 ευρώ. Εμείς φροντίζουμε για όλα αυτά, ενώ ο υποψήφιος ιδιοκτήτης δε βάζει ούτε ένα ευρώ και παίρνει εντελώς δωρεάν βιβλιάριο και χάρτη υιοθεσίας».

Πηγή: GrTimes.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.