Σάββατο, Μαρτίου 5

ΚΙΝΑΛ: «Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα»

«Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια, οι νέοι πρέπει να βρουν διέξοδο»,

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται στα στοιχεία της Eurostat

«Η χώρα μας ‘κατέκτησε’ ένα ακόμη ρεκόρ. Μετά το χρέος, το έλλειμμα και τον πληθωρισμό, αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με 13,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση

ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης και ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας του κόμματος, Χρήστος Μέγας.

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν πως «είναι προφανές ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (10ωρη ημερήσια απασχόληση), που υιοθέτησε το υπουργείο Εργασίας, στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Και προσθέτουν πως η Eurostat καταρρίπτει «και το… ‘brain gain’ της Κυβέρνησης, καθώς το 31,4%, των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, έναντι των 28,7% τον Δεκέμβριο 2021 (αύξηση κατά 2,7%)΄».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη θέσπιση κινήτρων για πλήρη και καλά αμειβόμενη εργασία και την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας σε περισσότερους δικαιούχους και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια, οι νέοι πρέπει να βρουν διέξοδο», καταλήγουν τα στελέχη του κόμματος στην ανακοίνωσή τους.

Οι αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατέγραψε για άλλη μία φορά αρνητική πρωτιά στην ανεργία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, με 13,3% και 614,000 ανέργους τον Ιανουάριο του 2022, αυξημένη μάλιστα κατά 0,3% έναντι του Δεκεμβρίου 2021 (13%), ενώ ακολούθησε η Ισπανία με 12,7% και 2,9 εκατ. ανέργους. Οι δύο αυτές χώρες ήταν και οι μόνες με διψήφιο ποσοστό ανεργίας, ενώ τρίτη κατατάχθηκε η Ιταλία με 8,8%.

Την πρωτιά κατέκτησε όμως η Ελλάδα και στην ανεργία των νέων με 31,4%, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 29,4% και την Ιταλία με 25,3%.

 

 https://www.iapopsi.gr/kinal-protathlitria-eyropis-stin-anergia-i-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .