Τετάρτη, Μαρτίου 2

ΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 150.000 ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΧΥΝΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΤΕ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ…

koulis-dendias

Συνεχίζουν να χύνουν δάκρυα για τους Έλληνες ομογενείς που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Μαριούπολης στην Ουκρανία. Δάκρυα κροκοδείλια από τους εδώ πολιτικάντηδες αλλά και από εκείνους που ταυτόχρονα προσπαθούν να κάνουν σπέκουλα με τους θανάτους αυτούς για να τους χρεώσουν σώνει και καλά στη ρωσική πλευρά.

Τα κροκοδείλια δάκρυα συνεχίζονται όπως και οι θάνατοι ομογενών αφού έγινε γνωστό ότι δεκάδες ακόμα έχασαν τη ζωή τους. Ενώ πάντως έχουν συμπληρωθεί πλέον αρκετά 24ωρα το υπουργείο Εξωτερικών, του Εβραιομασόνου Δένδια, δεν έχει παρουσιάσει ακόμη τις “αποδείξεις” που λέει ότι έχει πως οι θάνατοι των ομογενών οφείλονται σε ρωσικά πυρά και όχι στο νεοναζιστικό “Τάγμα Αζόφ” όπως επιμένει η άλλη πλευρά…

Χθες αποκαλύψαμε την υποκρισία όλων αυτών παρουσιάζοντας επώνυμες δηλώσεις και συνεντεύξεις εκπροσώπων των ελληνικών κοινοτήτων της Ουκρανίας για το δράμα που ζούσαν στις περιοχές τους από το 2014 όταν η ανατροπή του Γιανουκόβιτς έφερε τους νεοναζί στην εξουσία και οδήγησε στο σημερινό καθεστώς με πρόεδρο – μαριονέτα τον Ζελένσκι.

Τα σημερινά αποκαλυπτήρια είναι ακόμη μεγαλύτερα διότι αποδεικνύουν ότι οι επιθέσεις και οι απειλές σε βάρος των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι “αποσπασματικές” ενέργειες αλλά τμήμα ενός ολόκληρου σχεδίου για την πραγματική εξολόθρευση και εξαφάνιση της ελληνικής ομογένειας από την Ουκρανία. Ένα σχέδιο που όταν μπήκε σε εφαρμογή από αυτόν τον τσαρλατάνο τον Ζελένσκι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Ούτε έχει υπάρξει μέχρι σήμερα…

Αναφερόμαστε στην απόφαση της ουκρανικής ηγεσίας ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την απόφαση για την αναγνώριση της ελληνικής μειονότητας που έχει ρίζες από την αρχαιότητα στη χώρα αυτή. Μια απόφαση που εκτός από τις ελληνικές κυβερνήσεις, φυσικά την “έθαψαν” και εξακολουθούν να τον έχουν θαμμένη και τα ελεγχόμενα και καθοδηγούμενα από τη δυτική προπαγάνδα ελληνική μέσα ενημέρωσης.
Και δεν μιλάμε για κάτι πολύ …μακρινό. Η απόφαση για την προσπάθεια εξαφάνισης της ελληνικής ομογένειας ελήφθη από το Κίεβο πριν από επτά περίπου μήνες. Στις αρχές του περσινού καλοκαιριού, η κυβέρνηση του Ζελένσκι -που σήμερα προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για την τύχη των Ελλήνων που χάνουν ανυπεράσπιστοι τις ζωές τους- με ένα πρωτοφανές και ανιστόρητο νομοσχέδιο επαναπροσδιόρισε τις “ομογένειες” που αναγνωρίζονται στην Ουκρανία. Σε αυτό λοιπόν το νέο πλαίσιο έπαψε να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στην ελληνική μειονότητα και όχι μόνο. Έπαψαν παράλληλα να χαρακτηρίζονται ως “επίσημες γηγενείς μειονότητες” εκτός από τους Έλληνες, οι Ρώσοι, οι Ούγγροι και οι Λευκορώσοι.

Επειδή “διέπρεψε” ως κωμικός και τσαρλατάνος ο Ζελένσκι, νόμισε ότι με αυτό το …μαγικό κόλπο θα μπορούσε να εξαφανίσει ι και τα εκατομμύρια των Ρώσων κυρίως της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι υπολογίζονται στην πραγματικότητα σχεδόν στον μισό πληθυσμό της χώρας. Ταυτόχρονα έπαψαν να αναγνωρίζονται ακόμα και οι Έλληνες της Κριμαίας, την οποία η Ουκρανία θεωρεί ουκρανικό έδαφος. Όμως το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο ήταν ότι ο ίδιος νόμος που τέθηκε εκείνο το διάστημα σε ισχύ αναγνωρίζει μόνο τους τουρκογενείς Τατάρους ως γηγενή μειονότητα στην Ουκρανία.

Χρειάζεται κάποια άλλη απόδειξη για τη μετατροπή της Ουκρανίας από τον Ζελένσκι σε δορυφόρο της Τουρκίας ύστερα μάλιστα έπειτα και από τις σκανδαλώδεις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία που είχε υπογράψει το καθεστώς του δυτικόδουλου προέδρου με τον Ερντογάν; Αυτή την Ουκρανία στηρίζει ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος Κούλης βλάπτοντας τα δικά μας εθνικά συμφέροντα!

Εκτός από το γενικότερο στόχο των εσωτερικών εκκαθαρίσεων το καθεστώς των νεοναζί του Κιέβου, είχε βάλει στο στόχαστρο τους Έλληνες ομογενείς επειδή μαζικά είχαν σταθεί απέναντι και στην απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να αναγνωρίσει το “αυτοκέφαλο” της ουκρανικής Εκκλησίας, όπως ζήτησε και επέβαλε η Δύση για να εμπλέξει και τον εκκλησιαστικό παράγοντα παίζοντας με τη φωτιά στα διπλωματικά και στρατιωτικά της σχέδια. Βαθύτατα θρησκευόμενοι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι Έλληνες ομογενείς, τάχθηκαν υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας…

—————————— ——

Αυτά έκανε ο Ζελένσκι. Η ελληνική κυβέρνηση τι έκανε από την πλευρά της απέναντι σε αυτή τη μαζική “δολοφονία” των Ελλήνων ομογενών; Λίγο αργότερα, στις αρχές Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Ουκρανία και ορισμένοι πίστεψαν αφελώς ότι θα έθετε αν μη τι άλλο το θέμα. Στο Κίεβο έγινε δεκτός από τον Ζελένσκι, από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ντμίτρο Ραζούμκοβ και από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κούλεμπα. Όμως για την “εξαφάνιση” της ελληνικής ομογένειας δεν είπε την παραμικρή κουβέντα και έτσι τη νομιμοποίησε με τη σιωπή και την απαράδεκτη ανοχή του. Και σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους θανάτους στην Μαριούπολη. Αίσχος!

————————

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, οι Ελληνες της Ουκρανίας ανέρχονταν σε 93.000 αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι πάνω από 150.000. Επί σταλινισμού αρκετοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα επίθετά τους ή να τα εκρωσίσουν, για να αποφύγουν τους διωγμούς.  Εκτός από την περιφέρεια της Μαριούπολης, ελληνικές κοινότητες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη χώρα από την Οδησσό μέχρι το Χάρκοβο και το Λβοφ.

Οι πρώτοι Ελληνες βρέθηκαν στην Αζοφική και ίδρυσαν αποικία από την αρχαιότητα. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, δεν έπαψαν να έρχονται στην ευρύτερη περιοχή και να στήνουν κοινότητες στις οποίες δεσπόζουν εκκλησίες, σχολεία, ακόμα και πανεπιστήμια ενώ μέχρι τώρα η Ομογένεια διατηρούσε την ενότητά της με ενεργούς συλλόγους, κυριακάτικα σχολεία, χορωδίες και χορευτικές ομάδες, αλλά και με το πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, όπου ο Ουκρανός πρύτανης, μιλάει άπταιστα ελληνικά…

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a0%ce%a9%ce%a3-%ce%94%ce%9f%ce%9b%ce%9f%ce%a6%ce%9f%ce%9d%ce%97%ce%a3%ce%91%ce%9d-150-000-%ce%9f%ce%9c%ce%9f%ce%93%ce%95%ce%9d%ce%95%ce%99%ce%a3-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%9f%ce%a5%ce%9a%ce%a1/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .