Δευτέρα, Μαρτίου 21

Αρμαγεδδώνας: 16 ουκρανικές πόλεις δέχθηκαν 193 ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους και βλήματα cruise σε ισάριθμους στρατιωτικούς στόχους!

Κτυπήθηκαν κέντρα διοίκησης, συγκεντρώσεις στρατευμάτων, αποθήκες πυρομαχικών, κέντρα επικοινωνιών κλπ,

Αρμαγεδδώνας: 16 ουκρανικές πόλεις δέχθηκαν 193 ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους και βλήματα cruise σε ισάριθμους στρατιωτικούς στόχους!

Οι υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ κατέγραψαν σήμερα τον σφοδρότερο βομβαρδισμό κέντρων διοίκησης, συγκεντρώσεων στρατευμάτων, αποθηκών πυρομαχικών, κέντρων επικοινωνιών κλπ. από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και τις ρωσικές βαλλιστικές δυνάμεις και την ρωσική Αεροπορία, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Συνολικά επλήγησαν δεκάδες στρατιωτικοί στόχοι (193 είχαν καταγραφεί πριν λίγο) σε 16 πόλεις από τη νύχτα μέχρι τώρα!

Οι Αμερικανοί επικεντρώνουν την προσοχή τους στην Οδησσό, καθώς θεωρούν ότι είναι η πιο κρίσιμη στρατηγικά περιοχή, καθώς όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και ελέγχει την θαλάσσια κίνηση σε ολόκληρη την ανατολική ακτή της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ενώ η κατοχή της σημαίνει ότι ενώνεται η Υπερδνειστερίας με τους ρωσικούς πληθυσμούς της Χερσώνας, της Κριμαίας, του Ντονμπάς και εν τέλει της ίδιας της Ρωσίας,

Οι Αμερικανοί μιλούν για 4 πλοία σε σύνολο 12 που εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων στην Οδησσό. Στον Στόλο υπάρχουν αποβατικά, ναρκαλιευτικά και περιπολικά σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

O δήμαρχος της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ, δήλωσε ότι «οι παραλίες στην Οδησσό είναι όλες στην κυριολεξία ναρκοθετημένες και καλύπτονται με πυρά. Κανείς δεν θα περάσει», αλλά αυτό έλεγε και ο Χίτλερ για τη Νορμανδία το 1944…

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σήμερα είχαν στόχο κυρίως τις συγκεντρώσεις προσωπικού.

Οι Ουκρανοί φέρεται να έχουν μεγάλες απώλειες ειδικά από τον βομβαρδισμό κέντρων εκπαίδευσης.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως χτυπήθηκε με πυραύλους cruise Kalibr το κέντρο εκπαίδευσης του 132ου Τάγματος Αναγνώρισης των ουκρανικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στην περιοχή  Zhytomyr.

Σύμφωνα με τους Ρώσους φιλοξενούσε μισθοφόρους.

Οι Ρώσοι έχουν αλλάξει τακτική και αυτό είναι φανερό. Πλέον χτυπούν συγκεντρώσεις στρατιωτών με στόχο να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στο έμψυχο δυναμικό και τους μισθοφόρους του καθεστώτος.

«Το βράδυ της 19ης Μαρτίου και το πρωί της 20ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν κτυπήματα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας σε εγκαταστάσεις ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής.

Από τη Μαύρη Θάλασσα, πύραυλοι cruise Κalibr έπληξαν το εργοστάσιο επισκευής Nezhinsky, κατέστρεψαν εργοστάσια για την επισκευή ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων που είχαν υποστεί βλάβες σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Από την Κασπία Θάλασσας, οι πύραυλοι κρουζ “Κalibr” κατέστρεψαν μια μεγάλη βάση αποθήκευσης καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του οικισμού Konstantinovka, στην περιοχή Mykolaiv  ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια στιγμή στην Μαριούπολη σημειώθηκε μια κρίσιμη εξέλιξη: Στο Μπερντιάνσκ ένα λιμάνι δίπλα από την πόλη, οι Ρώσοι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το λιμάνι, στα δυτικά της Μαριούπολης για να ξεφορτώσουν πολεμικό υλικό και βομβάρδισαν μια διμοιρία νεοναζί που προσπαθούσε να διαφύγει. Ξεκίνησαν να αποβιβάζουν πολεμικό υλικό και πεζοναύτες που μπήκαν ήδη στην πόλη της Μαριούπολης και βαίνουν προς την Μεταλλουργία του Αζόφ το τελευταίο οχυρό του Τάγματος Αζόφ.

Ζίτομιρ: Τέσσερις μισθοφόροι φέρεται να σκοτώθηκαν από τον πυραυλικό βομβαρδισμό κέντρου εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς

Κίεβο: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο εμπορικό κέντρο που είχε μεταβληθεί σε αποθήκη πυρομαχικών, όπως πρώτο μετέδωσε το pronews.gr στην Ελλάδα, τη νύκτα που μας πέρασε, για την ακρίβεια ρουκετών των 122 χλστ., όπως αυτών που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Ζελένσκι, αλλά και οχημάτων εκτοξευτών ρουκετών, όπως διακρίνονται στην συνέχεια σε φωτό που έδωσαν οι Ρώσοι στην δημοσιότητα.

όπως διακρίνονται στην συνέχεια σε φωτό που έδωσαν οι Ρώσοι στην δημοσιότητα.

Ρίβνε: Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν με πυραύλους Kalibr στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ουκρανικού Στρατού στην περιοχή Ρίβνε. Δεν έμεινε τίποτα, κυριοlεκτικά τίποτα, καθώς  δύο πύραυλοι κτύπησαν τους στόχους τους με ακρίβεια 2 μέτρων!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε κέντρο εκπαίδευσης “ξένων μισθοφόρων και ουκρανών εθνικιστών” στην περιοχή Novaya Lyubomirka στην πόλη Rivne.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν εναντίον εγκαταστάσεων στην περιοχή Zhytomyr και με πυροβολικό BM-21 Grad.

“Τη νύχτα της 21ης ​​Μαρτίου, πύραυλοι κρουζ υψηλής ακρίβειας έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων και Ουκρανών εθνικιστικών στο κέντρο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων Novaya Lubomirka στην περιοχή Rivne. Περισσότεροι από 80 μισθοφόροι και εθνικιστές σκοτώθηκαν” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Επίσης, πύραυλοι κρουζ υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και το αρχηγείο μιας μηχανοποιημένης ταξιαρχίας κοντά στο χωριό Σέλετς» πρόσθεσε.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της περιφερειακής Διοίκησης της πόλης Rivne

Οι ουκρανικές απώλειες από την επίθεση αυτή ανέρχονται σε πάνω από 100 ξένους μισθοφόρους.

Σούμι: Κτυπήθηκε το χημικό εργοστάσιο στην πόλη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, στο οποίο παρασκευάζονταν πιθανώς χημικά όπλα, αναφέρει η ρωσική διοίκηση

Νοβοσέλιτσα: Αναγνωριστικές επιθέσεις ρωσικών ελικοπτέρων σε οχήματα

Τσερνιχίβ: Η πόλη στα βόρεια πολιορκείται από την τρίτη ημέρα, αλλά μόλις χθες έκλεισε η «τανάλια» γύρω της και από τότε δέχεται σφοδρό βομβαρδισμό.

Χάρκοβο: Επτά στρατιωτικοί στόχοι δέχθηκαν πάλι επίθεση από αέρος. Οι Ρώσοι εδώ έχουν ένα «ειδικό πρόβλημα»: Το 80% των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιχειρήσεις για να μην πληγεί δικός τους πληθυσμός. Η πόλη πρακτικά ελέγχεται, πλην ορισμένων κέντρων που έχουν οχυρωθεί φανατικοί του καθεστώτος.

Λουγκάνσκ: Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της περιφέρειας (δεν είχε καταληφθεί το 2014 ολόκληρο το Λουγκάνσκ) από όπου ξεκίνησε η νικηφόρα εκστρατεία των ρωσόφωνων. Μαχητικά Su-25 βομβάρδισαν μία διμοιρία που είχε οχυρωθεί σε ένα νηπιαγωγείο και φέρεται να έχουν σκοτωθεί 30 μέλη του Τάγματος Αζόφ.

Ντόντετσκ: Το ίδιο και στην γειτονική περιφέρεια. Βομβαρδισμοί από τη ρωσική Αεροπορία και το πυροβολικό με στόχο μονάδα νεοναζί στην Αβντίιβκα.

Μαριούπολη: Η επίθεση στο εργοστάσιο της μεταλλουργίας κοντά στο λιμάνι, του τελευταίου θύλακα του Τάγματος Αζόφ ξεκίνησε μετά την λήξη του τελεσίγραφου. Τέσσερις πύραυλοι κτύπησαν θέσεις περιμετρικά. Εδώ οι Ρώσοι έχουν ένα «στρατηγικό» πρόβλημα: Δεν θέλουν την καταστροφή του εργοστασίου, το οποίο το θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικά, αλλά δεν θέλουν και απώλειες τις οποίες όμως χωρίς τον βομβαρδισμό δύσκολα θα αποφύγουν σε τέτοιου είδους μάχη. Μην ξεχνάμε ότι οι του Τάγματος Αζόφ ξέρουν τι τους περιμένει, αν συλληφθούν ζωντανοί.

Ζαπορίζια: Το μεσημέρι σήμερα κτυπήθηκαν τρεις αποθήκες πυρομαχικών

Χερσώνα: Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της καταλειφθήσας πόλης από εξοπλισμένα ελικόπτερα Mil Mi-8

Νικολάεφ: Εξοντώθηκε οχυρή θέση στο χωριό Κοστιαντίνιβκα. Η περιοχή ελέγχεται από τους Ρώσους.

Οδησσός: Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε. Κυβερνητικά κτίρια δέχθηκαν μαζικές πυραυλικές επιθέσεις

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν το πάρκινγκ και άλλους χώρους του εμπορικού κέντρου για να κρύβουν πολεμικό υλικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

Ιδού τι κτύπησαν οι Ρώσοι με βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M στο εμπορικό κέντρο Retroville στο Κίεβο.

Image
Image
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Image

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/armageddonas-16-oukranikes-poleis-dexthikan-193-rosikous-vallistikous-pyraylous-kai-vlimata-cruise-se-isarithmous-stratiotikous-stoxous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .