Τρίτη, Μαρτίου 8

ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ – ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

lkj

H τελική ρωσική επίθεση στο Κίεβο φαίνεται ότι ξεκινά ξυπνώντας μνήμες Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όπως η Μάχη του Στάλινγκραντ το 142.  Βίντεο δείχνει ένα ρωσικό κομβόι με τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου BMP-2 και T-80BVM, να εισέρχονται στην περιοχή του Κιέβου.

Επίσης οι Ρώσοι κατέρριψαν σήμερα τρία ακόμα ουκρανικά μαχητικά Su-27 κοντά στην Πολτάβα, ένα αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης Su-25 στο Γκόστομελ του αεροδρομίου «Αντόνοφ» και δύο ελικόπτερα Mi-24 στην περιοχή Makarov.

Οι Ρώσοι εισέρχονται στο Κίεβο από την πλευρά του άξονα του Δνείπερου (ο ποταμός διαπερνά την ουκρανική πρωτεύουσα), όπου η μεγάλη φάλαγγα στα ανατολικά του και μία μικρότερη δυτικά του ποταμού, όλες με προέλευση από την Λευκορωσία.

Η κίνηση επιβεβαιώθηκε από τον πρώην στρατιωτικό σύμβουλο της Α.Μέρκελ στρατηγό Έριχ Βαντ (Erich Vad): «Τις επόμενες ώρες, η στρατιωτική προσπάθεια των Ρώσων θα εστιαστεί στο Κίεβο», δήλωσε.

Ο τελευταίος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF κατέρριψε τους μύθους των ελληνικών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και των αστείων στην πλειοψηφία τους «αναλυτών», τονίζοντας ότι «Πρώτον οι Ρώσοι αισθάνονται πολύ ασφαλείς και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προελάσουν γρήγορα, δεύτερον έχουν άλλη τακτική από αυτήν που νόμιζαν οι δυτικοί και τρίτον δεν υπάρχει ενεργός ουκρανική Αεροπορία πλέον».

Ο Erich Vad είναι απόστρατος στρατηγός της Bundeswehr, διετέλεσε σύμβουλος στρατιωτικής πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ από το 2006 έως το 2013.

«Η ρωσική στρατηγική στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι να περικυκλώσει τα μεγάλα αστικά κέντρα στην Ουκρανία και να αφήσει πολλούς πρόσφυγες έξω. Πολλοί δεν μπορούν να φύγουν από εκεί και δεν θέλουν καν να φύγουν», συνέχισε ο Βαντ αναφερόμενους στους ρωσόφωνους κατοίκους. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Και αναφερόμενος στην ρωσική τακτική είπε: «Οι Ρώσοι πηγαίνουν σε αυτές τις πόλεις επιλεκτικά για να εξουδετερώσουν σημαντικά κυβερνητικά κτίρια και στρατιωτικές υποδομές. Δεν πάνε για να τις καταλάβουν. Αυτή είναι η στρατηγική των Ρώσων, με την οποία θα πάρουν το χρόνο τους,

Παίζουν  με τον χρόνο γιατί θέλουν να “στεγνώσουν” αυτά τα παγιδευμένα αστικά κέντρα από τις νυν κυβερνητικές δομές».

Σε ερώτημα «γιατί η ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή μήκους 64 χλμ. έξω από το Κίεβο δεν έχει προχωρήσει» (οι αστειότητες περί «έλλειψης καυσίμων και τροφής» μετά από μία εβδομάδα, σταμάτησαν να ακούγονται από Έλληνες και δυτικούς «αναλυτές»).

«Η πομπή δεν έχει κολλήσει» εξήγησε ο Βαντ. «Μπορείτε πραγματικά να δείτε ότι οι Ρώσοι αισθάνονται πολύ ασφαλείς. Δεν υπάρχει ουκρανική αεροπορία και η απόδειξη είναι ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν τρόπο να εξαλείψουν αυτόν τον φαινομενικά γελοίο στόχο από στρατιωτική άποψη. Γι αυτό και οι Ρώσοι αισθάνονται ασφαλείς κι έχουν “παρκάρει” εκεί.

Αλλά οι ενέργειες τις επόμενες ημέρες προς το Κίεβο θα ενταθούν σε μεγάλο βαθμό. Και αυτό θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους Ουκρανούς, που αμύνονται γενναία. Δύσκολα θα αντέξουν».

Με βάση τις πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου, από την αρχή της εισβολής μέχρι σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 2.396 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .