Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

roumania

Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες στο facebook από το Svilengrad της Βουλγαρίας και δείχνει νταλίκες να μεταφέρουν άρματα μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε και αναδημοσιεύτηκε από πολλούς κατοίκους του Εβρου και γενικότερα στην Ελλάδα, αφού οι κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι φυσικό να προκαλούν έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, τα συγκεκριμένα άρματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που εμφανίστηκαν απόψε στο γειτονικό προς τον Εβρο Σβίλενγκραντ, προέρχονται από τη Ρουμανία και ανήκουν στις δυνάμεις των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα Τρίτη, μέσω του Ορμενίου θα φτάσουν στην Ελλάδα και αφού διασχίσουν τον νομό Εβρου θα καταλήξουν στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Εκεί θα πάρουν μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 18 Μαρτίου.

Καταπλέει το γιγαντιαίο οχηματαγωγό
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που γίνονται παρόμοιες ασκήσεις στο Πετροχώρι, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελληνοαμεριμανικής Αμυντικής Συνεργασίας.

Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα φορτωθεί στο γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο LIBERTY PASSION (φωτογραφία, κάτω, από το Evros-news.gr) που θα καταπλεύσει από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου.

Κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές ως τώρα στην Αλεξανδρούπολη.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9d%ce%a4%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%9a%ce%95%ce%a3-%ce%9c%ce%95%ce%a4%ce%91%ce%a6%ce%95%ce%a1%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%91%ce%a1%ce%9c%ce%91%ce%a4%ce%91-%ce%9c%ce%91%ce%a7%ce%97%ce%a3-%ce%91%ce%a0%ce%9f/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.