Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Κενό 800-900 χιλ. τόνων σιταριού για το ψωμί του λαού παραδέχτηκε η κυβέρνηση!


Για σπορέλαιο και αραβοσιτέλαιο «θα περιμένουμε να φυτρώσουν οι νέες καλλιέργειες στον Εβρο»

Την έλλειψη 800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού από το οποίο παρασκευάζεται το ψωμί και άλλα βασικά είδη διατροφής λόγω των αντι-κυρώσεων που επέβαλε η Ρωσία- και κατά της Ελλάδας- για την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, παραδέχτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υπουργός είπε ότι έχουμε έλλειμα «800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού», αυτό που δεν είπε είναι ότι όλες οι χώρες που λάχουν δεθεί τις ρωσικές αντι-κυρώσεις θα καταφύγουν σε αυτές τις αγορές για την προμήθεια μαλακού σιταριού με αποτέλεσμα η τιμή του ψωμιού και των άλλων προϊόντων της διατροφικής αλυσίδας που βασίζεται στο μαλακό σιτάρι να εκτιναχθεί πάνω από το 50% της νυν τιμής, η οποία είναι ήδη 70% ακριβότερη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αυτό προφανώς δεν απασχολεί τον υπουργό ούτε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε και η Μαρία Αντουανέτα: «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Εξίσου ανησυχητική είναι η κυβερνητική προσέγγιση και σε ότι αφορά το σπορέλαιο, το αραβοσιτέλαιο κλπ για τα οποία έχει επιβληθεί πλαφόν αγοράς τους στα σούπερ μάρκετ.

Απέδωσαν την έλλειψη όχι στις ρωσικές αντι-κυρώσεις στην Ελλάδα, αλλά στο ότι οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης έχουν «στοκάρει» μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιου με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα.

Ποια λύση θα βρει η κυβέρνηση; Θα φυτέψει στον Έβρο… ηλιοτρόπια!

Ναι στα σοβαρά μας είπαν ότι θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη που οι ίδιοι προκάλεσαν φυτεύοντας ηλιοτρόπια σε μια περιορισμένη έκταση όπως είναι ο Έβρος, του οποίου οι καλλιέργειες χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο για να αποδώσουν!

1 σχόλιο:

  1. Οι ανθρωποι ειναι εντελως ανικανοι κανουν τα παντα εναντια στο συμφερον της χωρας μας ,αρκει να ειναι στην εξουσια με τις πλατες των αφεντικων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.