Η  «άριστη» μετατροπή του  ΕΦΚΑ σε υπηρεσία κοινωνικής αναισθησίας

Κοινωνική αναλγησία, εισπρακτικός νεοφιλελευθερισμός και golden boys με μισθούς 8.134,56 ευρώ, έδωσαν τους πρώτους καρπούς της «άριστης» πολιτικής Χατζηδάκη: Άφησαν ανασφάλιστους 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, από την πρώτη του μηνός λόγω... ηλεκτρονικού αλαλούμ. Πολλοί είχαν προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και νοσηλείες

Από την πρώτη Μαρτίου, ασφαλισμένοι γιατροί δικηγόροι, μηχανικοί, ελευθεροεπαγγελματίες και αγρότες, παρότι ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΦΚΑ, βρέθηκαν ξαφνικά ανασφάλιστοι.

«Μπλέξαν οι γραμμές»

Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, χιλιάδες ασφαλισμένοι και τα προστατευόμενα μέλη τους (παιδιά κλπ), έμειναν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή δεν εμφανίζονταν οι εισφορές στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ που τόσο εμπιστεύονται o άριστος υπουργός και τα «Χρυσά του Αγόρια» που φύτεψε προσφάτως στον Οργανισμό με τους παχυλούς μισθούς των 8.134,56 ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, το πρόβλημα προέκυψε διότι δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα (!) στα ηλεκτρονικά συστήματα (ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ) του προσφάτως «αναμορφωμένου» ΕΦΚΑ από τον κ. Χατζηδάκη.

Δηλαδή, πληρώνεις κανονικά κι εμπρόθεσμα τις οφειλές, αλλά η εισφορά σου θα εμφανιστεί στο σύστημα όποτε επικοινωνήσουν μεταξύ τους τα δύο συστήματα, και στο μεταξύ σε έχουν πετάξει έξω από το σύστημα ως ανασφάλιστο!

Γνωρίζοντας τις «αδυναμίες» του συστήματός τους οι υπεύθυνοι –ανεύθυνοι του ΕΦΚΑ άφησαν ηλεκτρονικό σύστημα να αποκλείσει πολίτες από θεραπείες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μάλιστα…εν αδίκω.

Ανεύθυνοι κι ανέμελοι

Ενδεικτικό στοιχείο της νοοτροπίας των αρίστων απέναντι στο δικαίωμα κοινωνικής ασφάλισης είναι το γεγονός ότι κανείς δεν ειδοποίησε τους ασφαλισμένους που πέταξαν εκτός συστήματος -ως όφειλε να πράξει η Διοίκηση του ΕΦΚΑ- κανείς δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη, για την ταλαιπωρία και την προσβολή που προκάλεσαν σε χιλιάδες συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πολίτες, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει ιατρικές πράξεις, νοσηλείες, ή ήθελαν να πάρουν τα φάρμακά τους.

Η δε διοικητική αριστεία των εκλεκτών του κ.Χατζηδάκη μετριέται από το γεγονός, ότι το σφάλμα αναγνωρίστηκε μόνον μετά από παρεμβάσεις και καταγγελίες πολλών φορέων.

Προηγουμένως, όμως, είχαν φροντίσει να δώσουν εντολή αποστέρησης του ασφαλιστικού δικαιώματος, γνωρίζοντας ότι τα συστήματά τους δεν επικοινωνούν άμεσα, και τώρα μιλούν δημοσίως για «προβληματικές δομές του οργανισμού από τη δημιουργία του»!

Αδικούν, προσβάλλουν και ταλαιπωρούν

Ωστόσο, μετά από έντονες παρεμβάσεις φορέων δόθηκε κατ’ αρχήν μια παράταση ασφαλιστικής κάλυψης για δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς και συμβολαιογράφους, μέχρι τις 18 Απριλίου, αλλά η συνολική εκκαθάριση, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαρτίου.

Ακόμη και με «κάρβουνο» να λειτουργούσαν τα συστήματα του ΕΦΚΑ, μάλλον λιγότερος χρόνος θα απαιτούνταν για την ενημέρωση του συστήματος.

Μέχρι τότε, πάντως, οι συνεπείς ασφαλισμένοι και τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά κλπ), είτε θα πληρώνουν από την τσέπη τους ιατρικές πράξεις, φάρμακα και νοσηλείες, είτε θα αναβάλλουν εξετάσεις κλπ, αλλιώς εάν… επείγονται γιατί κινδυνεύει η υγεία τους είναι αναγκασμένοι να πάνε πρώτα στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, με τις αποδείξεις υπό μάλης, για να διορθώσουν επί τόπου τα σφάλματα των golden boys της άριστης κυβέρνησης!

Αναζητείται ευθύνη

Ποιος ευθύνεται άραγε για το μπάχαλο, κι αυτή την τρομακτικά αντικοινωνική κίνηση του ΕΦΚΑ;

Για την τριτοκοσμική εικόνα στον ασφαλιστικό τοπίο της χώρας, και την αντιμετώπιση των πολιτών ως υπηκόους που έχουν μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα, δεν ευθύνεται άραγε ο άριστος αρμόδιος κ. Χατζηδάκης;

Μήπως ο ίδιος δεν φρόντισε με πρόσφατο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ να τοποθετήσει στη Διοίκηση του οργανισμού ιδιώτες «ειδικούς σε παχυλές αμοιβές», και να διασφαλίσει το ακαταδίωκτο για τους εκλεκτούς του, καθώς δεν ελέγχονται πειθαρχικά και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους;

Το μεγάλο ρεσάλτο Χατζηδάκη σε περιουσία και διοίκηση του ΕΦΚΑ

Η ανάλγητη πατέντα Χατζηδάκη, με την απευθείας ανάθεση σε ηλεκτρονικά συστήματα να ασκούν κοινωνική πολιτική, είναι καιρός να ξηλωθεί, από όσους δίκαια και έμπρακτα αναζητήσουν τώρα ευθύνες, αλλά και από εκείνους που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη αύριο!

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/i-aristi-metatropi-tou-efka-se-upiresia-koinonikis-anaisthisias/4.157063