Β.Ζελένσκι προμηνύει «ολοκαύτωμα» στο Κίεβο όσο κυβερνά: «Να το ισοπεδώσουν αν το θέλουν»!

Νόμιμοι στόχοι για την Ρωσία η μεταφορά όπλων από νατοϊκές χώρες στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις γύρω από το Κίεβο, με την πόλη να έχει πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες αλλά ο Β.Ζελένσκι φαίνεται να προτιμά να παραδώσει την πόλη σε στάχτες καθώς οι πιστές σε αυτόν δυνάμεις έχουν οχυρωθεί μέσα στις κατοικημένες περιοχές!

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε μήνυμα προς τον Ρώσο πρόεδρο σε νέο του διάγγελμα λέγοντας πως «αν θέλει να καταλάβει το Κίεβο θα πρέπει να ισοπεδώσει την πόλη».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «διαπιστώνεται πρόοδος μεταξύ των αντιπροσωπειών Ουκρανίας-Ρωσίας», λέγοντας πως «οι συζητήσεις τους προχωρούν πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και όχι σε τελεσίγραφα, όπως γίνονταν τις προηγούμενες φορές».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα το Σάββατο ότι ήχησαν σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή σε όλη την ουκρανική επικράτεια, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις Κίεβο, Οδησσό, Ντνίπρο και Χάρκοβο.

Παράλληλα οι ρωσικές δυνάμεις που προωθούνται παντού, μετά την Μαριούπολη που ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί η κατάληψή της έχουν περικυκλωμένες τις πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίγκοφ, Σούμι ενώ εν αναμονή της ρωσική επίθεσης βρίσκεται η Οδησσός.

Μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου

Σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μια μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου.

«Πιθανόν θα υποστήριζε μια ρωσική απόπειρα να περικυκλωθεί η πόλη. Θα μπορούσε επίσης να αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Ρωσίας να μειώσει την ευαλωτότητά της στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που έχουν επιφέρει σημαντικό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις», έγραψε στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται βορειοδυτικά του Κιέβου, ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ρωσία: Θα αντιμετωπίσουμε την μεταφορά όπλων από το ΝΑΤΟ ως στόχους

Η Ρωσία δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ ως «νόμιμους στόχους» στρατιωτικής δράσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προειδοποίηση από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπάκοφ, ήρθε καθώς οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, στέλνουν επειγόντως χιλιάδες αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους στο Κίεβο ως απάντηση στην επιθετικότητα της Μόσχας.