Σάββατο, Μαρτίου 5

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΖΟΦ ΚΑΙ “ΑΙΝΤΑΡ” – Η ΡΩΣΙΚΗ “ΤΑΝΑΛΙΑ” ΕΣΦΙΞΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ [ΒΙΝΤΕΟ]

russian-tanks

Η ρωσική “τανάλια” έσφιξε την Νότια Ουκρανία με συνέπεια η Μόσχα να ζητά επειγόντως ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να ξεκινήσουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Όλη η νότια περιοχή της Ουκρανίας έχει χαθεί για το Κίεβο. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταρρεύσει, έχασαν την μεγάλη στρατιωτική τους βάση στην Χερσώνα ενώ η Μόσχα να έχει αποκόψει τις οδικές αρτηρίες ανεφοδιασμού τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμαρχος της πόλης Energodar, εκεί που δόθηκαν μάχες για το πυρηνικό εργοστάσιο, κάλεσε τους πολίτες να μην προκαλούν τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ουκρανοί γνωρίζουν πως έρχεται εκατόμβη νεκρών στρατιωτών των Ταγμάτων Αζόφ και Αιντάρ στις περιοχές της Μαριούπολης, του Νικολάεφ και σύντομα της Ζαπορίζια.

Τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουν χώρα συνεχώς επιχειρήσεις των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Τουλάχιστον δύο τέτοιες επιχειρήσεις έγιναν χτες το βράδυ με την Ρωσία να επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχο της και τον δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της χώρας, τον σταθμό του Yuzhnoukrainsk στη Νότια Ουκρανία.

Tο Κίεβο δεν θα έχει πλέον ρεύμα, όπως μεταδίδει το warnews247.gr…

Η Μόσχα ζητά επειγόντως ανθρωπιστικούς διαδρόμους – Προς εκατόμβη νεκρών Ουκρανών στρατιωτών

Το πρωί του Σαββάτου η Μόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μετά τις εκκλήσεις για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου, σε μία επιχείρηση που έχει τεθεί σε ισχύ και θα διαρκούσε έως τις 16:00. Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι Ουκρανοί, δεν τηρήθηκε η εκεχειρία με αποτέλεσμα να καλέσουν τους αμάχους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ουκρανική κυβέρνηση είπε ότι το σχέδιο ήταν να απομακρυνθούν περίπου 200.000 άνθρωποι από τη Μαριούπολη και 15.000 από τη Βολνοβάκα, και ο Ερυθρός Σταυρός ήταν ο εγγυητής της κατάπαυσης του πυρός.

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε με τον Λευκορώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Μακέι σχέδια για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία, από τους οποίους θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα οι αλλοδαποί.

Πρόκειται για την πάγια ρωσική μέθοδο την οποία η Μόσχα ακολούθησε πιστά στην Συρία. Αφού κλείσει όλες τις οδούς διαφυγής, ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο για να φύγει ο άμαχος πληθυσμός. Μετά όποιος μείνει πίσω θεωρείται εχθρός και αρχίζει το μακελειό αν δεν παραδοθεί.

Συνεπώς η Μαριούπολη και οι υπόλοιπες πόλεις, Νικολάεφ-Ζαπορίζια, θα “καθαριστούν” από τα ναζιστικά Τάγματα Αζόφ και Αιντάρ πολύ σύντομα.

Οι Ρώσοι άνοιξαν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο όπως δείχνει ο χάρτης παρακάτω μέσω των περιοχών Μαριούπολη-Nikolske-Rozivka-Polohy-Orihiv-Ζαπορίζια με την ρητή απαγόρευση να μην παρεκκλίνει κανείς από την συγκεκριμένη οδική αρτηρία. Προς το παρόν η εκκένωση διακόπηκε, όμως αναμένεται να ξαναρχίσει.

Ελέγχοντας ολόκληρο τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, ο ρωσικός Στρατός επιβλέπει ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή καθώς έχει δημιουργήσει σημεία ελέγχου κατά μήκος του. Επιπλέον οι δυνάμεις του Ντονέτσκ αφίχθησαν στην περιοχή Ζαπορίζια συγκλίνοντας προς τις ρωσικές δυνάμεις.

Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ρωσική “τανάλια”.

Δείτε τον χάρτη. Οι άμαχοι θα μεταφερθούν από την Μαριούπολη στην Ζαπορίζια

FNEfM17X0AM1skA

Περικύκλωσε την Νικολάεφ

Η περιοχή Νικολάεφ είναι πλέον περικυκλωμένη και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της.

Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν αεραπόβαση στο χωριό Yastrebinovo της περιοχής Voznesensk.

Σκοπός τους είναι να κλείσουν την βόρεια είσοδο στην περιοχή Voznesensk, μέσω της οποίας ο ουκρανικός Στρατός μεταφέρει δυνάμεις και εφόδια. Παράλληλα, σφοδρές μάχες διεξάγονται στο χωριό Yastrebinoye.

Ο ρωσικός Στρατός έχει μεγάλη ευκαιρία να κόψει και τον οδικό άξονα Κίεβο-Οδησσός για να ακολουθήσει στην συνέχεια πολιορκία της πόλης.

Στο σημείο αυτό οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις  απέναντι από τις θέσεις των Ουκρανών στην γραμμή επαφής που ενώνει τις περιοχές Pervomaisk-Yuzhnoukrainsk-Voznesensk.

Μεγάλη ουκρανική βάση πέρασε στα χέρια του Ρωσικού Στρατού

Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στην περιοχή. Η ρωσική Αεροπορία ανατίναξε στρατιωτική αποθήκη στο Ochakovo ενώ η μεγάλη ουκρανική στρατιωτική βάση στην Χερσώνα έπεσε στα χέρια του ρωσικού Στρατού.

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μεγάλη επιχείρηση “σκούπα” των ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές Νικολάεφ-Μαριούπολης και Ζαπορίζια.

Πριν λίγο εντοπίστηκε μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα στην πόλη Dzhankoi της Κριμαίας να κινείται προς τον Νότιο άξονα προς Ουκρανία.

Ακόμη δύο ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες εντοπίστηκαν στην περιοχή Bryansk προς Χάρκοβο και Σούμι καθώς και στην Μελιτόπολη. Τα οχήματα αυτά έφεραν ένα νέο περίεργο σύμβολο.

Είναι αντιληπτό πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταρρεύσει πλήρως μετά την πτώση της πόλης Energodar και της Χερσώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται πλέον προς Vasilevka με τελικό προορισμό την Ζαπορίζια.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%95%ce%9b%ce%95%ce%99%ce%a9%ce%9d%ce%95%ce%99-%ce%9f-%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%95%ce%9c%ce%9f%ce%a3-%ce%95%ce%a1%ce%a7%ce%95%ce%a4%ce%91%ce%99-%ce%9c%ce%91%ce%9a%ce%95%ce%9b%ce%95%ce%99%ce%9f/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .