Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα στον Τύπο: Έκαναν το πρακτορείο «Άργος» εισπράκτορα του κράτους!

Απίστευτα πράγματα περιλάμβανε η τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Οικονόμου χθες βράδυ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του Τύπου.

Όχι μόνο με αντισυνταγματικά φίλτρα ελέγχου του, αλλά και με την… προαγωγή του μοναδικού πρακτορείου διανομής Τύπου («Άργος»), το οποίο πλέον θα παρακρατεί και θα αποδίδει αμελλητί, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στον Τύπο από το ΕΣΡ (το οποίο είναι αναρμόδιο να επιβάλλει πρόστιμα στον Τύπο, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για κανάλια, ραδιόφωνα και σάιτ)!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το «Άργος», ένας εντελώς αναρμόδιος μη κρατικός φορέας, δεν θα καταθέτει τα έσοδα από τις πωλήσεις στην εκάστοτε εταιρία, αλλά θα τα μεταβιβάζει στην ΑΑΔΕ για να βεβαιωθεί το πρόστιμο!

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία με τις σημαντικές διαφοροποιήσεις του νόμου περί αστικής ευθύνης του Τύπου (ν. 1178/1981), οι οποίες φαίνεται να προσκρούουν στο άρθρο 14 του Συντάγματος:

https://www.newsbreak.gr/media/311627/theloyn-na-elegchoyn-ta-panta-ston-typo-ekanan-to-praktoreio-argos-eispraktora-toy-kratoys/

1 σχόλιο:

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.