Πέμπτη, Μαρτίου 24

Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα στον Τύπο: Έκαναν το πρακτορείο «Άργος» εισπράκτορα του κράτους!

Απίστευτα πράγματα περιλάμβανε η τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Οικονόμου χθες βράδυ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του Τύπου.

Όχι μόνο με αντισυνταγματικά φίλτρα ελέγχου του, αλλά και με την… προαγωγή του μοναδικού πρακτορείου διανομής Τύπου («Άργος»), το οποίο πλέον θα παρακρατεί και θα αποδίδει αμελλητί, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στον Τύπο από το ΕΣΡ (το οποίο είναι αναρμόδιο να επιβάλλει πρόστιμα στον Τύπο, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για κανάλια, ραδιόφωνα και σάιτ)!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το «Άργος», ένας εντελώς αναρμόδιος μη κρατικός φορέας, δεν θα καταθέτει τα έσοδα από τις πωλήσεις στην εκάστοτε εταιρία, αλλά θα τα μεταβιβάζει στην ΑΑΔΕ για να βεβαιωθεί το πρόστιμο!

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία με τις σημαντικές διαφοροποιήσεις του νόμου περί αστικής ευθύνης του Τύπου (ν. 1178/1981), οι οποίες φαίνεται να προσκρούουν στο άρθρο 14 του Συντάγματος:

https://www.newsbreak.gr/media/311627/theloyn-na-elegchoyn-ta-panta-ston-typo-ekanan-to-praktoreio-argos-eispraktora-toy-kratoys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .