Πέμπτη, Μαρτίου 24

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ! “ΒΟΜΒΑ” ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ: “Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΑΝ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ” – ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!

πυρηνικά

Η Ρωσία έδωσε μια… ξεκάθαρη απάντηση σχετικά το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη διεθνή κοινότητα, αναφορικά με μια πιθανή πυρηνική απειλή ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τρίτη (22/3), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το ρωσικό Tass.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο Πεσκόφ είπε ότι ο βασικός στόχος του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη είναι να εκκαθαρίσει τις «εθνικιστικές μονάδες».


Επέμεινε ότι όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδίου και ότι κανείς δεν πίστευε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο) στην Ουκρανία θα διαρκούσε μόνο δυο μέρες.

O σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, τόνισε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ «παρακολουθούν διαρκώς» το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα.

«Ο προέδρος Πούτιν, στις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης, έθεσε ζήτημα πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων. Είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί» υπογράμμισε ο κ. Σάλιβαν μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συζητήσουν με τους συμμάχους την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .