Πέμπτη, Μαρτίου 17

Θα κάνει κι άλλο λάθος ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών;

Ο υπάκουος "λαγός" των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα εκθέσει τη χώρα και θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας  και πρώτο στρατιωτικό στόχο της Ρωσίας αν στείλει τους S 300 στην Ουκρανία...οι οποίοι δεν θα φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους και επίσης θα αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό την αντιαεροπορική άμυνα της Ελλάδας. 

ΗΠΑ: "ΝΑΙ" στη παραχώρηση S-300 χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία 



Eπίσημη απειλή Ρωσίας: "Θα βομβαρδίσουμε τα κονβόι"

Ποιες είναι οι υποψήφιες χώρες

Tα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 χωρών μελών του ΝΑΤΟ μαζί με το απόθεμα πυραύλων τους ζήτησε η Ουκρανία, ένα αίτημα το οποίο φαίνεται πως έχει πάρει την έγκριση των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η Ρωσία απείλησε επίσημα με βομβαρδισμό των

ΝΑΤΟϊκών κονβόι μεταφοράς όπλων.

“Θα βομβαρδίσουμε τα ΝΑΤΟϊκά κονβόι”

Πιο αναλυτικά, η Ρωσία εξαπέλυσε την πρώτη επίσημη απειλή βομβαρδισμού των ΝΑΤΟϊκών κονβόι μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών προς την Ουκρανία με συνέπεια το Κίεβο να ...απαιτήσει να παραχωρηθούν οι S-300 χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Νο 2 του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, τόνισε πως “η Ρωσία είναι έτοιμη να βομβαρδίσει τα ΝΑΤΟϊκά κονβόι που παραδίδουν όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η ενορχηστρωμένη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία από αριθμό χωρών αποτελεί μια επικίνδυνη κίνηση.

Πρόκειται για μία πράξη που μετατρέπει αυτόματα τα κονβόι σε νόμιμους στόχους των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για τις συνέπειες της μεταφοράς όπλων όπως φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων, αντιαρματικών κτλ

Είναι οι ΗΠΑ που αποτελούν πηγή της έντασης αυτής. Δεν μιλάω καν για το τι μεταφέρουν… υποστηρίζοντας το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου” ανέφερε ο αναπληρωτής Ρώσος ΥΠΕΞ Sergey Ryabkov.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλντεμπεργκ, απάντησε λέγοντας πως “μια ρωσική επίθεση στις γραμμές εφοδιασμού των συμμαχικών χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση πολέμου”. 

S-300 στην Ουκρανία – “Πράσινο φως”  Γερουσιαστών

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι “κυβέρνηση σκέφτεται να στείλει άλλα εξελιγμένα όπλα στην Ουκρανία όπως αντιαεροπορικά συστήματα που είναι πιο σύγχρονα” .

Αμερικανοί Γερουσιαστές έδωσαν το “πράσινο φως” για την μεταφορά S-300 στην Ουκρανία

«Η παροχή αντιαεροπορικών συστημάτων σοβιετικής εποχής που είχαν προηγουμένως λειτουργήσει και συντηρήσει ουκρανοί στρατιωτικοί είναι απαραίτητη για την επιτυχία τους στο πεδίο της μάχης και θα προστατεύσει επίσης την αμυντική τεχνολογία των ΗΠΑ από το να πέσει στα χέρια των Ρώσων», ανέφεραν νομοθέτες σε επιστολή που έστειλαν, την οποία αποκάλυψε το Politico.

Ο Γερουσιαστής Michael Waltz (R.-Fla.), ο οποίος έχει υπηρετήσει σε μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και υπέγραψε την επιστολή, είπε ότι η μεταφορά συστημάτων S-300 θα μπορούσε να είναι χρήσιμη.

Μεταξύ των δυτικών όπλων, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από το σύστημα Avenger, το οποίο επιτρέπει στους πυραύλους Stinger να τοποθετούνται σε οχήματα.

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν τα εξής:

“Οι συζητήσεις συνεχίζονταν εν όψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Lloyd Austin ο οποίος θα συναντηθεί με συμμάχους του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και τη Σλοβακία.

Η Σλοβακία μαζί με την Πολωνία και τη Ρουμανία έχουν δείξει προθυμία να μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια στον εμπόλεμο γείτονά τους.

Η Σλοβακία διαθέτει επίσης το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατάρριψη εχθρικών αεροσκαφών και είναι γνωστό στους Ουκρανούς.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να εξοπλίσουν την κυβέρνηση στο Κίεβο με «τα είδη των δυνατοτήτων που γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται και χρησιμοποιούν πολύ καλά». Αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιοι τύποι όπλων θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο επόμενο κύμα αποστολών.

«Κάποιο από αυτό το υλικό το έχουμε και το παρέχουμε. Κάποιο από αυτό το υλικό δεν έχουμε, αλλά ξέρουμε ότι το έχουν άλλοι, και βοηθάμε να συντονιστεί και αυτό», είπε ο Kirby.

“Zητήσαν S-300”

“Η Ουκρανία ζήτησε το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300”, δήλωσε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος που γνωρίζει την κατάσταση.

“Υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις γι’ αυτή την πιθανότητα”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος, αλλά παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το εάν υπάρχουν κάποιες μονάδες που μπορούν να παραχωρηθούν.

«Κανείς δεν θέλει να κακοδιαχειριστεί αυτές τις προσδοκίες», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος όπως και άλλοι μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

“Τα ουκρανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται επίσης στο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Buk. Ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης διαθέτουν και τα δύο συστήματα, αλλά σε μικρό αριθμό”, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ποιες είναι οι υποψήφιες χώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες που έχουν S-300 είναι οι εξής:

  1. Σλοβακία: Μία πυροβολαρχία S-300 με 48 πυραύλους 5V55R.
  2. Βουλγαρία: 10 πυροβολαρχίες S-300. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν το μεγαλύτερο απόθεμα αντιαεροπορικών πυραύλων
  3. Ελλάδα: δύο πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1

πηγή

http://wwwaristofanis.blogspot.com/2022/03/blog-post_13.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .