Υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη: Η πασοκοποίηση συνεχίζεται - Η εξαφάνιση της ΝΔ αποφασίστηκε

Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αυτό μας ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Γιατί είναι προφανές ότι η ΝΔ δε μπορεί να κάνει χωρίς τον βασικό εκπρόσωπο του σημιτικού αλλά και παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ο Μιχάλης, που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, είναι προσαρμοστικός…. Ευπροσάρμοστος που λέει και ο λαός ή αλλιώς… χαμαιλεοντίζει.

Με απλά λόγια ξέρει να πηγαίνει κατά που φυσάει ο άνεμος. Ο άνθρωπος που έτυχε να είναι υπουργός δημόσιας τάξης, όταν έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, κι από τότε πήρε τα εύσημα για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη».

Ένας υπουργός που όσοι έχουν δουλέψει μαζί του κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα τοξικό υπουργό ο οποίος καλύπτει τα πάντα γύρω του αρκεί να φαίνεται ο ίδιος.

Κάτι έχει δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πασοκογενείς πολιτικούς και γι’ αυτούς έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε «Ποτάμι». Γιατί να λείπει ο Χρυσοχοΐδης από αυτή την προσπάθεια μετάλλαξης της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κόμμα που θέλει να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ;

Με τον Γεραπετρίτη μας, με τον Πιερρακάκη μας, με τον Σκέρτσο μας, με τον Χρυσοχοΐδη μας, με τον Θεοδωρικάκο μας. Όλοι αυτοί και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι θα… τρέξουν για την παράταξη; Ή απλά θα έχουν αβάντες για να εκλεγούν βουλευτές; Ήδη για τον Πιερρακάκη ακούγεται ότι μπορεί να είναι ακόμη και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Θα στηρίξει το Μαξίμου και τους υπόλοιπους προκειμένου να κερδίσουν τις έδρες που διεκδικούν και… όλα καλά. Η πασοκοποίηση συνεχίζεται.

Όμως, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας βράζει με όλους αυτούς. Ειδικά με τους αποτυχημένους μιας άλλης εποχής, όπως ο Χρυσοχοΐδης.

Γιατί έχει ανάγκη η ΝΔ από έναν υπουργό της προηγούμενης δεκαετίας που απλά είναι προσαρμοστικός κι έχει τις καλές «συστάσεις» της Αγίας Οικογένειας;

Τι είναι αυτό που εκτιμά ο Μητσοτάκης στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης;

Ότι τα έκανε μπάχαλο όσο καιρό ήταν στην Κατεχάκη;

Ότι έλεγε πως θα καθαρίσει τα Εξάρχεια και γελάνε οι γιάφκες μαζί του;

Ότι δημιούργησε μείζον θέμα με την υπόθεση της Νέας Σμύρνης;

Ότι ακόμη και την υπόθεση Κουφοντίνα άλλος (ή μάλλον άλλη) την καθάρισε, όταν ο Χρυσοχοΐδης πίεζε να υποχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει ό,τι γουστάρει ο δολοφόνος της «17Ν»;

Μήπως ο Μητσοτάκης δε γνωρίζει για τις… υπόγειες σχέσεις του Χρυσοχοΐδη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως τον χρησιμοποιεί για να φέρει κι άλλα… πουλέν της Κεντροαριστεράς στη Νέα Δημοκρατία;

Η αλήθεια είναι ότι η αλαζονεία της εξουσίας κάνει τον Μητσοτάκη να μη βλέπει και να μην ακούει. Και κάνει τον κύκλο του να εισηγείται τη μετατροπή της ΝΔ σε ένα κόμμα που δεν το θέλουν οι νεοδημοκράτες.

Γιατί αυτό που θέλει να κάνει ο Μητσοτάκης είναι ένας ερμαφρόδιτος πολιτικός σχηματισμός που κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ιδεολογική του ταυτότητα.

Τα πράγματα είναι βεβαίως πιο απλά. Έχει αποφασιστεί η εξαφάνιση της ΝΔ και πρόσωπα σαν τον Χρυσοχοΐδη υπηρετούν μια χαρά αυτό τον σκοπό.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/upopsifiotita-xrusoxoidi-i-pasokopoiisi-sunexizetai-i-eksafanisi-tis-nd-apofasistike/2.156875