Τρίτη, Μαρτίου 29

Μόσχα: «Συνελήφθησαν οι Ουκρανοί νεοναζί που βασάνισαν μέχρι θανάτου τους Ρώσους αιχμαλώτους»

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με χρήση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων

Μονάδες Ρώσων Spetsnaz της GRU συνέλαβαν τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, υπεύθυνους για τους βασανισμούς Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας.

Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι Ουκρανοί υπήκοοι Σεργκέι Βελίτσκο, με το παρατσούκλι «Χιλή» και Κονσταντίν Νεμίτσεφ

«μέλος της ομάδας οπαδών της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μέταλιστ».

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών δημοσιοποιήθηκε βίντεο στον οποίο τα εν λόγω άτομα απεικονίζονται να βασανίζουν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Το βίντεο δείχνει φερόμενους Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν Ρώσους στρατιώτες στα πόδια και να τους αφήνουν πεσμένους στο έδαφος να αιμορραγούν.

Ένας από τους Ρώσους στρατιώτες πεθαίνει κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, ενώ ο Ουκρανός στρατιώτης συνεχίζει να κλωτσάει το σώμα του που φαίνεται να είναι ήδη άψυχο.

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει περισσότερους Ρώσους αιχμαλώτους να φτάνουν και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί τους πυροβολούν όλους στα πόδια.

Το βίντεο με τα βασανιστήρια φέρεται να έγινε στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας. Δύο από τους εκτελεστές αναγνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους φερόμενους δράστες είναι μαχητής του ναζιστικού τάγματος Azov το οποίο έχει εξολοθρευτεί σχεδόν ολοσχερώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .