Πέμπτη, Μαρτίου 10

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΣΙΜΟ

Σχόλιο ιστολογίου:

Χθες το υποσχεθήκαμε, σήμερα το δημοσιεύουμε. Αφιερωμένο εξαιρετικά στη φίλη Μαρία που το ζήτησε.


Μέρος πρώτο:

Πώς κάνω το νερό πόσιμο;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το νερό πόσιμο και νερό από άγνωστη πηγή, φυσική η τεχνική, πρέπει πάντα να τυχαίνει μίας τέτοιας επεξεργασίας.
Ασφαλώς, αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε ασφαλές το νερό που θα πιείτε και δεν βρίσκετε άλλη πηγή, τότε η επιλογή είναι απλή: Το πίνεις και μπορεί να πεθάνεις ή δεν το πίνεις και σίγουρα πεθαίνεις.
• Βράστε το
Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε πως το νερό είναι 100% ασφαλές είναι να το βράσετε για δέκα λεπτά. Αυτό λένε τα περισσότερα βιβλία και οι ειδικοί και είναι θαυμάσιο αν έχετε αρκετά καυσόξυλα για να διατηρήσετε μία φωτιά τόσο πολύ. Είναι επίσης χρονοβόρο, καθώς απαιτείται χρόνος για να αναφτεί η φωτιά, να βράσει το νερό και να κρυώσει ώστε να μπορείτε να το πιείτε. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να ξαναρχίσετε από την αρχή.
Το ιδανικό, λοιπόν, είναι δέκα λεπτά βράσιμο αν διαθέτετε δοχείο και καύσιμα. Αν δεν έχετε τόσα καύσιμα ή χρόνο, μειώστε στα πέντε λεπτά, εκτός και αν το νερό είναι πραγματικά βρώμικο και λασπωμένο.
Αν υπάρχουν ελάχιστα καύσιμα, ένα λεπτό σε σιγανό βρασμό αποδίδει σχεδόν πάντα, και εγώ, προσωπικά, αυτό μόνο κάνω. Σε πραγματική έλλειψη καυσίμων, απλώς ζεστάνετε το νερό μέχρι να πάρει μία βράση, και το πιθανότερο είναι πώς θα γίνει πόσιμο. Πάντως, σίγουρα θα είναι ασφαλέστερο από πριν.
• Χρησιμοποιήστε Χημικά

Διαβάστε τη συνέχεια στο : https://balsamopsyxhs.gr/2022/03/07/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b9%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%89-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .