Δευτέρα, Μαρτίου 28

Οργισμένη απάντηση Πούτιν σε Αμπράμοβιτς για τον Ζελένσκι: «Πες του, ότι θα τους συντρίψω»

Οργισμένη απάντηση Πούτιν σε Αμπράμοβιτς για τον Ζελένσκι: «Πες του, ότι θα τους συντρίψω»

Τον ρόλο του ειρηνοποιού συνδέσμου, ανάμεσα στους δύο ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας,  Βλαντιμίρ Πούτιν και Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έχει αναλάβει ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι, πέρα από τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον Ρώσο πρόεδρο, έχει ανάλογα καλές σχέσεις και με τον Ουκρανό ομόλογο του.

Λόγω αυτών των σχέσεων, αλλά κυρίως λόγω των προσωπικών του κινήτρων  για την διατήρηση των ελευθεριών του και της περιουσίας του, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο ηγετών, σε μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν οι Times, την περασμένη Τετάρτη, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ταξίδεψε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, ένα Hawker 800XP, από την Κωνσταντινούπολη για το Σότσι κι από εκεί για τη Μόσχα, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας. Μάλιστα δεν ταξίδεψε χωρίς κάποιο σκοπό, αλλά παρέδωσε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ένα χειρόγραφο σημείωμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, το οποίο περιείχε μια σύνοψη των όρων που θα αποδεχόταν η Ουκρανική πλευρά για τον τερματισμό του πολέμου.

Η απάντηση του Πούτιν ωστόσο ήταν πραγματικά οργισμένη και βρόντηξε σαν αστραπή. «Πες του, ότι θα τους συντρίψω», φέρεται να φώναξε ο Ρώσος πρόεδρος στον ολιγάρχη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Λίγο αργότερα, το τζετ αναχώρησε από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος λειτουργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών κανόνισε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Παρά την οργισμένη απάντηση του Πούτιν, οι συνομιλίες αυτές αναμένεται να αποδώσουν καρπούς καθώς συνεχίζονται οι διά ζώσης διαπραγματεύσεις Ρώσων και Ουκρανών αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία. Άλλωστε όπως είπε ο Καλίν στη Hurriyet το Σαββατοκύριακο, οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία σε βασικά θέματα, όπως το ΝΑΤΟ και η αποστρατιωκοποίηση και η χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετές διαφορές.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν έριξε την ιδέα, οι δύο περιοχές της Ουκρανίας να παραμείνουν υπό ρωσικό έλεγχο υπό μια συμφωνία μακροπρόθεσμης εκχώρησης, όπως είχε παραμείνει το Χονγκ Κονγκ υπό βρετανικό έλεγχο από το 1989 μέχρι το 1997. Ο Πούτιν φέρεται να σκέφτεται αυτή την ιδέα, αλλά η οργή του κατά του Ζελένσκι όπως και οι στρατιωτικές αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία δεν τον αφήνουν να προχωρήσει στην αποδοχή της.

https://www.zougla.gr/kosmos/article/orgismeni-apantisi-poutin-se-ampramovits-gia-tonzelenski-pes-tou-oti-8a-tous-sintripso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .