Τρίτη, Μαρτίου 1

Ουκρανική κρίση: «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τις εξελίξεις και οι Ευρωπαίοι ακολουθούν –Μαριονέτα ο Ζελένσκι»

 «Οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει χιλιάδες τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική στην Ουκρανία και έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση όπου ουσιαστικά οι Ρώσοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναγκαστούν να εισέλθουν στην Ουκρανία» σχολιάζει ο καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και μέλος ιρανικών Think Tank, Δρ. Eμάντ Αμπσχίνας.

«Οι Αμερικανοί θεωρούν την Ε.Ε. τον οικονομικό τους αντίπαλο, όπως και την Κίνα, και επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα της Ουκρανίας για να δημιουργήσουν μια κατάσταση παρόμοια με τη.. Μέση Ανατολή. 

Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει χιλιάδες τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική στην Ουκρανία και έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση, όπου ουσιαστικά οι Ρώσοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναγκαστούν να εισέλθουν στην Ουκρανία» σχολιάζει ο καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και μέλος ιρανικών Think Tank, Δρ. Eμάντ Αμπσχίνας (Emad Abshinas).

Καμία χώρα δεν δέχεται πυρομαχικά τέσσερα λεπτά από την πρωτεύουσα

«Καμία χώρα δεν θα δεχτεί τους εχθρούς της να τοποθετήσουν πυρηνικά όπλα τέσσερα λεπτά μακριά από την πρωτεύουσά της» προσθέτει ο Ιρανός ακαδημαϊκός, αναφερόμενος στις «πολεμικές» κινήσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την αντίδραση της Ρωσίας.
«Μέσα σε αυτό το context, είναι θλιβερό ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι υπήρξε μια μαριονέτα που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί για τις μηχανορραφίες τους».

«Στην πραγματικότητα, οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν έχουν καμία εξουσία στις αποφάσεις που λαμβάνει το ΝΑΤΟ αυτές τις μέρες, και αποκλειστικά οι ΗΠΑ είναι που σχεδιάζουν τις εξελίξεις και οι Ευρωπαίοι απλώς πρέπει να ακολουθούν αυτό που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί» επισημαίνει ο Δρ. Eμάντ Αμπσχίνας, υπογραμμίζοντας «φυσικά, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αυτή την κρίση καταλήγοντας σε συμφωνία με τη Ρωσία και πιέζοντας τις ΗΠΑ να σεβαστούν τη ζώνη ασφαλείας που συμφώνησαν με τη Ρωσία πριν από 30 χρόνια και να επιστρέψουν στις στρατιωτικές συμφωνίες που είχαν, ειδικά τις συμφωνίες για τους πυραύλους».

Μεγαλύτεροι χαμένοι οι Ευρωπαίοι

«Πλέον οι περισσότεροι πολίτες της Ε.Ε. δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οι πολίτες της Ευρώπης θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι από αυτήν την κρίση. Σε δύο μήνες θα λάβουν τον νέο λογαριασμό φυσικού αερίου που πιθανότατα θα έχει τριπλάσιες τιμές. Γιατί οι Αμερικανοί και οι αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου δεν μπορούν να προμηθεύουν την Ευρώπη ενέργεια στην ίδια τιμή που αγόραζαν από τη Ρωσία».

Τέλος, δεν θεωρεί ο κ. Eμάντ Αμπσχίνας, που αποδοκιμάζει την πρακτική κλεισίματος των ρωσικών Μέσων από την ΕΕ, ότι οι κυρώσεις «έπιασαν στον ύπνο» τον Ρώσο Πρόεδρο.
«Νομίζω ότι ο Πούτιν περίμενε αυτές τις κυρώσεις και ήταν προετοιμασμένος γι' αυτό, κι εκτιμώ ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες και χώρες θα επηρεαστούν περισσότερο από τις κυρώσεις, από ό,τι η Μόσχα» σημειώνει ο Ιρανός διανοούμενος.

πηγή
 
 http://wwwaristofanis.blogspot.com/2022/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .