Τρίτη, Μαρτίου 1

ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ- ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

omadikoi

Σοκάρουν τα στοιχεία που έχουν στείλει στην κυβέρνηση Ρώσοι διπλωμάτες και αφορούν σε εγκλήματα πολέμου που έχει πραγματοποιήσει η Ουκρανία στην περιοχή του Ντονμπάς. Σοκαριστικές εικόνες με ομαδικούς τάφους αμάχων.
Ρώσοι διπλωμάτες έχουν ενημερώσει την ελληνική πλευρά για εγκλήματα που διέπραξε το Κίεβο έναντι του Ντονμπάς από το 2014, έχοντας προσκομίσει στην κυβέρνηση σχετικές αποδείξεις και στοιχεία.

Έτσι, η ρωσική πλευρά επισήμανε ότι οι κάτοικοι του Ντονμπάς έχουν ήδη συνηθίσει στη συνεχή άρνηση γεγονότων από πολιτικούς των ΗΠΑ. Ωστόσο, κανείς δεν πρόκειται να τα παρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο πληροφοριών.Καθημερινά συλλέγονται ενδελεχώς στοιχεία της ενοχής της ουκρανικής στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που στοχεύουν τους δικούς της ανθρώπους.

Σε αυτήν την άρνηση βρίσκεται ο φόβος της Δύσης για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ: Φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τα τρομερά εγκλήματα του κράτους της Ουκρανίας, στα οποία η Δύση έχει γίνει συνειδητά συνένοχος.

omadikoi

Νεκροί χιλιάδες άμαχοι
Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2014, μαζικές αδιάκριτες επιθέσεις πυροβολικού από τον ουκρανικό στρατό σε όλη την επικράτεια του LPR σκότωσαν αμάχους.

Μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.000 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά.
Τέτοιες μεγάλες, πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως το Περβομάισκ, το Κίροφσκ, το Slavyanoserbsk «σήκωσαν» το μεγαλύτερο βάρος, καθώς βρίσκονται ακριβώς στη γραμμή διαχωρισμού.

Ο ουκρανικός στρατός είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει τη ζωή αυτών των πόλεων με γυμνό μάτι. Γνώριζαν καλά πού και σε ποιον πυροβολούσαν χρησιμοποιώντας μέσα πολέμου που απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο: Συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, όλμους μεγάλου διαμετρήματος και αεροσκάφη.

Εκτός από τον ωριαίο βομβαρδισμό ειρηνικών οικισμών, το ουκρανικό καθεστώς έχει δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες για τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίες μόνο γενοκτονίας μπορούν να ονομαστούν: Έκοψαν σκόπιμα το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τις κινητές επικοινωνίες, εμπόδισαν την πρόσβαση σε προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων.

Η πόλη Περβομάισκ, για παράδειγμα, όπου βρέθηκε ένας μεγάλος ομαδικός τάφος, αποκόπηκε από κάθε επικοινωνία ακόμη και από την πόλη του Λουγκάνσκ.

Κάθε λεπτό πέθαιναν άνθρωποι στους δρόμους αυτής της πόλης, που διαλύονταν από οβίδες του ουκρανικού στρατού. Ηλικιωμένοι και άρρωστοι πέθαιναν απλώς από την έλλειψη βασικών αγαθών: Νερό, φάρμακα, φαγητό.
Με τον πιο κυνικό τρόπο διαπράχθηκαν επιθέσεις σε νοσοκομεία, νεκροτομεία και σχολεία όπου οργανώθηκαν καταφύγια από τις βόμβες. Βομβαρδίστηκαν και νεκροταφεία.

omadikoi2

Για τον λόγο αυτό, σχηματίστηκαν αυθόρμητα ομαδικοί τάφοι για πολίτες που έπεσαν θύματα της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας και των δυτικών επιμελητών τους.

Μέχρι σήμερα, τάφοι πολιτών που ζούσαν και εργάζονταν στη γη τους βρίσκονται στα χωράφια, στις αυλές των νοικοκυριών, στις αυλές κατοικιών σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας. Οι οβίδες που εκτόξευσε ο ουκρανικός στρατός έκοψαν το νήμα αυτών των ζωών.

Όσοι υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν το ουκρανικό καθεστώς με χρήματα και όπλα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι συνεργοί σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται από το ουκρανικό καθεστώς εναντίον του άμαχου πληθυσμού του.

Μαζικοί τάφοι
Από τον Δεκέμβριο του 2021, έχουν ανακαλυφθεί περισσότερες από 16 αυθόρμητους μαζικούς και μεμονωμένους τάφους. Στην περίοδο από 10 Αυγούστου έως 10 Νοεμβρίου 2021, αποκαλύφθηκαν τέσσερις μαζικοί τάφοι και δύο μεμονωμένοι.

Σε μια από τις μονές ταφές βρέθηκαν τα λείψανα ενός μωρού τεσσάρων μηνών. Συνολικά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 292 ανθρώπινα λείψανα ανυψώθηκαν, εξετάστηκαν και υποβλήθηκαν σε διαδικαστική επεξεργασία.
Η πρωτογενής ιατροδικαστική εξέταση και ανάλυση των λειψάνων που βρέθηκαν σε όλες τις τάφους στην επικράτεια της Δημοκρατίας δείχνει ότι η πλειονότητα των νεκρών ήταν γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Τα αίτια του θανάτου ήταν τραυματισμοί από πυροβολισμούς, από νάρκες και αμβλύ τραύμα. Επιπλέον, επί του παρόντος η ανθρωπιστική κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Πολλοί οικισμοί κατά μήκος της γραμμής επαφής συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε νερό, εξαιτίας της ουκρανικής πλευράς. Η ζωή στις περισσότερες πόλεις θυμίζει επιβίωση σε συνθήκες ολοκληρωτικού πολέμου, όπου κανείς δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών.

omadikoi3

Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια οι Δημοκρατίες έχουν αποσύρει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις μακριά από τη γραμμή επαφής επιθυμώντας μία ειρηνική διευθέτηση αυτής της εμφύλιας αντιπαράθεσης, εκπληρώνοντας τις συμφωνίες του Μινσκ.Έτσι δεν υπάρχουν ένοπλοι εκπρόσωποι της Λαϊκής Πολιτοφυλακής στους προαναφερθέντες οικισμούς.

Με τις ενέργειές της, η Δύση επιδιώκει όχι μόνο τη γενοκτονία, αλλά και μια πολιτική διακρίσεων στο δικαίωμα κάποιος να μπορεί να ακουστεί. Μόνο η ουκρανική πλευρά έχει το δικαίωμα να ακουστεί.

Οι κάτοικοι του Ντονμπάς, σύμφωνα με τη Δύση, δεν είναι άνθρωποι, λένε συνεχώς ψέματα και συκοφαντούν την ουκρανική κυβέρνηση. Πού είναι η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

omadikoiΠηγή: sputniknews.gr

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9f%ce%9c%ce%91%ce%94%ce%99%ce%9a%ce%9f%ce%99-%ce%a4%ce%91%ce%a6%ce%9f%ce%99-%ce%91%ce%a5%ce%a4%ce%9f%ce%99-%ce%95%ce%99%ce%9d%ce%91%ce%99-%ce%9f%ce%99-%ce%a3%ce%a5%ce%9c%ce%9c%ce%91%ce%a7%ce%9f/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .