Τρίτη, Μαρτίου 1

Βόρεια Κορέα: «Οι ΗΠΑ αποτελούν τη βασική αιτία για την ουκρανική κρίση» «Είναι αλαζονεία, είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας, δείχνει τις ΗΠΑ ως υπαίτιες για την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, παίρνοντας το μέρος της Ρωσίας.

«Η βασική αιτία της ουκρανικής κρίσης βρίσκεται επίσης στην υπεροχή και την αυθαιρεσία των ΗΠΑ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Β. Κορέας.


Παράλληλα, η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι η Ουάσιγκτον επιδίωξε «στρατιωτική υπεροχή αδιαφορώντας για το νόμιμο δικαίωμα της Ρωσίας για την ασφάλειά της».


Μάλιστα, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αναμειγνύονται αδικαιολόγητα στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων εθνών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η «ειρήνη και η σταθερότητα» αλλά και ότι αγνοούν τα μέτρα αυτοάμυνας που λαμβάνονται από άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.


«Είναι αλαζονεία, είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά», επισημαίνεται στην αιχμηρή ανακοίνωση.


Η Ρωσία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02) ειδική στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει ενώ η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.