Τρίτη, Μαρτίου 1

Αυτοί είναι οι όροι που βάζει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

ζελενσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έθεσε τους δικούς του όρους προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη στο CNN και στο Reuters, ο Ουκρανός πρόεδρος επέμεινε στη θέση του ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να «σταματήσουν να βομβαρδίζουν ανθρώπους», πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.


«Πρώτα από όλα πρέπει να μιλήσετε. Πρέπει όλοι να σταματήσετε να πολεμάτε και να επιστρέψετε στο σημείο από όπου ξεκινήσατε πριν από πέντε, έξι ημέρες», είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενους στους Ρώσους και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχουν βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε… Εάν το κάνετε αυτό, και αυτή η πλευρά το κάνει αυτό, σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για ειρήνη. Εάν δεν είστε έτοιμοι, σημαίνει ότι απλώς χάνετε χρόνο».

Οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο Ζελένσκι για επανέναρξη των συζητήσεων
Όπως επανέλαβε ο Ζελένσκι μιλώντας τόσο με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, όσο και στη συνέντευξή του στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης:

«Είναι απαραίτητο τουλάχιστον να σταματήσουν να βομβαρδίζουν ανθρώπους, απλώς να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς και μετά να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Δεύτερος όρος του Ουκρανού προέδρου για τη συνέχιση των διπλωματικών επαφών είναι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποτραπεί η ανάμιξη ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .