Τρίτη, Μαρτίου 1

Όχι πια Τσαϊκόφσκι, μόνο Ρουβάς – Άγριο κράξιμο στην «Τσιμεντώνη» για την απόφαση της να κόψει τη «Λίμνη των Κύκνων»

mendoni

H ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποφάσισε την ακύρωση της μετάδοσης της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι που θα μεταδιδόταν ζωντανά από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή 6 Μαρτίου και παράλληλα, έδωσε εντολή να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Οι αντιδράσεις των πολιτών που μιλούν για διώξεις καλλιτεχνών έκαναν ήδη την εμφάνιση τους μέσω των social media. Οι πολίτες μιλούν για νέο μακαρθισμό, για διώξεις στην «τέχνη που ενώνει» ενώ αρκετοί σατιρίζουν την απόφαση της υπουργού, υπενθυμίζοντας ότι ο Τσαϊκόφσκι είχε καταγωγή από την Ουκρανία! Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που οι Ρώσοι καλλιτέχνες  συμμετέχουν στο αντιπολεμικό κίνημα ενώ πρόσφατα παραιτήθηκε η διευθύντρια του κρατικού θεάτρου της χώρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ενδεικτικά ορισμένα σχόλια στα social media:

359253g-screenshot_5_1 359253g-screenshot_4_1 359253g-screenshot_7_1

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%8c%cf%87%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%a4%cf%83%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c%cf%86%cf%83%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%a1%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%ac%cf%82-%ce%86%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .