Πέμπτη, Μαρτίου 31

Καταπέλτης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου το διαβιβαστικό της Ασφάλειας

«Η ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΤΑΜΙΝΗΣ - ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ»

Καταπέλτης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου το διαβιβαστικό της Ασφάλειας

Βίντεο/Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας, Γιώργος Δαγαλάκης

Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ενοχής της μητέρας της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, η πρώτη παράγραφος του διαβιβαστικού της δικογραφίας η οποία εστάλη από τη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών στην Εισαγγελία.

Στο προοίμιο του διαδικαστικού αναφέρεται επί λέξει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας προήλθε από μεγάλη δόση κεταμίνης την οποία της τη χορήγησε η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού" που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία "θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία".

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας "κεταμίνη", σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Δείτε τη μεταφορά της Πισπιρίγκου από την εισαγγελία εκτέλεσης ποινών στην ανακρίτρια:

 


Η άφιξη της Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων:


Της διορίστηκε νέος δικηγόρος, ο Νίκος Ιωάννου

Ύστερα από την αποχώρηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, η ανακρίτρια της διόρισε συνήγορο, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος. Πρόκειται για τον Νίκο Ιωάννου.

Δεν ομολογεί τίποτα - Χαρακτηριστικός διάλογος της κατηγορούμενης με αστυνομικούς

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους της αστυνομίας, ούτε για μια στιγμή η 33χρονη κατηγορούμενη δεν έδειξε να «λυγίζει» ή να δείχνει ότι την απασχολεί ο θάνατος του παιδιού της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενδιαφερόταν για τα νομικά θέματα με τα οποία θα ήταν αντιμέτωπη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σε διάλογό της με τους αστυνομικούς, κατά πληροφορίες, ειπώθηκαν τα εξής:

Ρ. Πισπιρίγκου: Γιατί με φέρατε εδώ; Δεν έχω κάνει τίποτα. Γιατί με πήρατε μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης;

- Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;

Ρ. Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.

- Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;

Ρ. Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό... Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Αυτό όμως που «πάγωσε» ακόμα και τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση ήταν το γεγονός ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα «πέθανε» δυο φορές. Την πρώτη, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας όταν οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και η δεύτερη στις 29 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Παίδων» όταν το μικρό κορίτσι κατέληξε. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι αστυνομικοί και μάλιστα θεωρούν ότι η μητέρα έκανε… δοκιμές με το φάρμακο. Την πρώτη φορά, οι γιατροί τα κατάφεραν αλλά τη δεύτερη η δόση ήταν, πιθανότατα, πολύ μεγαλύτερη και αποδείχτηκε μοιραία. 

Αυτή την ώρα, η 33χρονη έχει επιστρέψει στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου θα κρατηθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας όταν θα οδηγηθεί και πάλι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή. Η ίδια ζήτησε να μιλήσει με τον άντρα της και την οικογένεια της, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Η 33χρονη θα είναι συνεχώς υπό επιτήρηση, καθώς η ψυχολογική της κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να αντιδράσει.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .