Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΚΙΕΒΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ – Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ

russian-tanks

Συγκλονιστικές εικόνες από τις μάχες των Ρώσων μέσα στο Κίεβο, δείχνει ένα βίντεο από την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην πρώτη ρωσική πρωτεύουσα της ιστορίας.

Μεγάλα κτίρια-φρούρια έχουν καταρρεύσει από τις βολές του ρωσικού πυραυλικού πυροβολικού, άλλα έχουν καεί ολοκληρωτικά, πρόχειρα οχυρωματικά έργα έχουν διαλυθεί, στο δρόμο κατεστραμμένα ουκρανικά ΤΟΜΑ, παντού όλεθρος.

Ρωσικά ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ του Στρατού και των αλεξιπτωτιστών BTR-D, BTR-MDM και BMD-4M, κινούνται ανενόχλητα στα προάστια του Κιέβου.

Μία ρωσική Ταξιαρχία ανατολικά της πόλης, μία δεύτερη στα νότια με κατεύθυνση τον αυτοκινητόδρομο Ε40 δυτικά της πόλης άλλες τέσσερις Ταξιαρχίες από τις πόλεις Irpin δυτικά και η Brovary ανατολικά.

Ατέλειωτες φάλαγγες οχημάτων από την μητρική «ακίνητη» (κατά τους Αμερικανούς που κάνουν αναλύσεις στο… Τέξας) φάλαγγα των 64 χλμ. από την Λευκορωσία, μπαίνουν στην πόλη:

Ρωσικές μηχανοκίνητες δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις σε μικρές ομάδες υπό την προστασία οχημάτων υποστήριξης πεζικού, που μοιάζουν πολύ με τον συνδυασμό ΒΜΡ-1/ΖU-23 του Ελληνικού Στρατού!

Γενικά ο πλέον σύγχρονος ρωσικός οπλισμός σε ΤΟΜΑ και άρματα μάχης, δεν έχει κάνει σε κανένα σημείο την εμφάνισή του. Ούτε T-14 Armata, ούτε TOMA Τ-15, ούτε καν Τ-90ΜS!

Οι μάζες και οι ποσότητες έχουν τελικά την δική τους ποιότητα! Και προφανώς τα καλύτερα είναι σε εφεδρεία για αντιμετώπιση πιθανών ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που θα ένιωθαν την ανάγκη να εμπλακούν.

Η ρωσική προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου ξεκινά νοτιοδυτικά περίπου 50 χιλιόμετρα του κέντρου της πόλης, στην περιοχή Byshiv και φτάνει ανατολικά σε απόσταση 25 χλμ.

Εσωτερικοί δακτύλιοι φτάνουν μέχρι και 6 χλμ. από το κέντρο όπου έχουν «αγκιστρωθεί» σχεδόν από την αρχή της επέμβασης, μονάδες ειδικών δυνάμεων.

Από το Ivankiv που έχει καταληφθεί από τους Ρώσους και βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου του Κιέβου, εξορμούν μηχανικίνητες δυνάμεις και δυνάμεις αλεξιπτωτιστών.

Επίσης δύο Τάγματα της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και της 45ης Ταξιαρχίας Φρουρών Spetsnaz κατέλαβαν την πόλη Ρακίβκα, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβο

Άλλες δυνάμεις κατεβαίνουν από βορειοδυτικά του Κιέβου κοντά στον ποταμό Dnipro, στις 8 Μαρτίου.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι «με το ζόρι» υπερβαίνουν τις 15.000 προσωπικό όταν οι αμυνόμενοι, τακτικός Στρατός και παραστρατιωτικοί, έχουν φτάσει τους 40.000 από τους 15.000 που ήταν τις πρώτες ημέρες της επίθεσης.
Οι περισσότεροι έχουν έρθει από δυτικές περιοχές, πριν αποκλειστεί το Κίεβο, ανάμεσά τους ξένοι μισθοφόροι, ισλαμιστές κλπ.

Το θετικό για τους Ρώσους είναι ότι τόσο στο αεροδρόμιο Antonov, όσο και σε ένα άλλο νοτιότερα μεταφέρουν καθημερινά εφόδια.

Πεζοναύτες ακόμα και από τον Στόλο του Ειρηνικού, βετεράνοι του πολέμου της Τσετσενίας, όπως και τσετσενικές ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και μάχονται με πείσμα σε άκρως αντίξοες συνθήκες.

Τα ρωσικά στρατεύματα τη  στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές έμπαιναν στην πόλη Chernihiv.

Πάντως υπάρχει ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει αυτούς που θεωρούσαν ότι οι Ρώσοι θα προελάσουν δυτικά του Δνείπερου προς το Λβιβ:  Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε στις 7 Μαρτίου ότι έως και 12 Τάγματα της 1ης Στρατιάς Αρμάτων, έως και οκτώ Τάγματα του 14ου Σώματος Στρατού επικεντρώνονται στο Kaniv στην περιοχή Cherkassy στη κεντρική Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει υπερκέραση του Κίεβου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να περικυκλώσει διάφορες ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

Σε «Χαρκίβ, Τσερνιγκίβ, Μαριούπολη – βλέπουμε προσπάθειες να περικυκλωθούν», είπε ο αξιωματούχος χθες Πέμπτη το βράδυ.

Το «ίδιο είδος» κινήσεων παρατηρείται γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, με «πολλές γραμμές προώθησης» των ρωσικών στρατευμάτων, πρόσθεσε. Ο ρωσικός στρατός προέλασε «περίπου 5 χιλιόμετρα» τις προηγούμενες 24 ώρες, υπολόγισε. Έχει επομένως αποκτήσει κάποια «ορμή», πάντως «όχι πολλή», σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο έχει «ισχυρή άμυνα».

Παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατον να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή πότε ο ρωσικός στρατός θα εισβάλει στο Κίεβο. Σε ορισμένα σημεία, οι μονάδες του βρίσκονται μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, αναγνώρισε.

Στο μεταξύ δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar δείχνουν ότι η μεγάλη ρωσική οχηματοπομπή που βρισκόταν βορειοδυτικά του Κιέβου, κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ, διασκορπίστηκε και αναδιατάχθηκε.

Η Maxar εξήγησε ότι οι εικόνες δείχνουν ίλες τεθωρακισμένων να ελίσσονται μέσα σε πόλεις και διαμέσου πόλεων κοντά στο αεροδρόμιο. Ορισμένα από τα στοιχεία της γιγαντιαίας οχηματοπομπής έλαβαν θέσεις κοντά στη Λουμπιάνκα, με πολλά ρυμουλκούμενα πυροβόλα να έχουν πλέον τοποθετηθεί σε θέσεις βολής.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9a%ce%99%ce%95%ce%92%ce%9f-%ce%a9%ce%a1%ce%91-%ce%9c%ce%97%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%9f-%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%a4%ce%99%ce%9d-%ce%95%ce%a4%ce%9f%ce%99%ce%9c%ce%9f%ce%a3-%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.