Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ζαχάροβα: Με χρηματοδότηση των ΗΠΑ το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του Κιέβου

Εξηγήσεις για τα εργαστήρια βιολογικών όπλων που διατηρούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία ζητά η Ρωσία και η Κίνα μετά την αποκάλυψη του επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (RKhBZ), καθώς και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέί Λαβροφ.

Τη σκυτάλη πήρε η Μαρία Ζαχάροβα η οποία έστρεψε ευθέως τα βέλη της στις ΗΠΑ λέγοντας ότι το «Κίεβο διαπιστώθηκε ότι έκρυβε ίχνη στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόστηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Κατά τη διάρκεια «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, η Ρωσία απέκτησε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα εργάζονταν για την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Λήφθηκαν έγγραφα από υπαλλήλους βιολογικών εργαστηρίων της Ουκρανίας σχετικά με την επείγουσα απόρριψη ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, μιλάμε για την οδηγία του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας σχετικά με την ταχεία εξάλειψη των αποθηκευμένων αποθεμάτων επικίνδυνων παθογόνων, που αποστέλλονται σε όλα τα βιολογικά εργαστήρια. Αυτά τα υλικά βρίσκονται στη διαδικτυακή πύλη του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας», επισήμανε η Ζαχάροβα.

«Η ληφθείσα τεκμηρίωση αυτή τη στιγμή αναλύεται σχολαστικά από ειδικούς των στρατευμάτων Πυρηνικής, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας. Ωστόσο, είναι ήδη δυνατό να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι τα εργαστήρια που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα εργάστηκαν για την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων», πρόσθεσε.

Η επείγουσα απόρριψη ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, ήταν απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί η αποκάλυψη γεγονότων παραβίασης του Άρθρου 1 της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα από την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, είπε η Ζαχάροβα.

«Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των καταγγελιών που έχουμε κάνει επανειλημμένα στο πλαίσιο της εφαρμογής της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα σε σχέση με τη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη μετασοβιετική επικράτεια», σημείωσε.

«Προκειμένου να αμβλυνθούν αυτές οι ανησυχίες, εξετάζουμε τη δέσμευση μηχανισμών, που περιγράφονται στα άρθρα 5 και 6 της σύμβασης για τα βιολογικά όπλα, τα οποία ορίζουν ότι τα κράτη μέλη πρέπει να διαβουλεύονται μεταξύ τους για την επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν τον στόχο της Σύμβασης ή την εφαρμογή των ρητρών της. και να συνεργαστούν για τη διερεύνηση κάθε πιθανής παραβίασης των υποχρεώσεων βάσει της Σύμβασης», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

 https://www.aftodioikisi.gr/diethni/zacharova-me-chrimatodotisi-ton-ipa-to-stratiotiko-viologiko-programma-toy-kievoy/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.