Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ουρολοιμώξεις: Το ασφαλές φάρμακο που καταπολεμά τις υποτροπές – Δεν είναι αντιβιοτικό

220310144901_ouroloimoksi-ponos

Μια εναλλακτική θεραπεία αντιμετώπισης των ουρολοιμώξεων που υποτροπιάζουν μελετούν οι επιστήμονες και εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υποκαταστήσει τη λήψη αντιβιοτικών και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης αντίστασης στα αντιβιοτικά

Η λήψη ιππουρικής μεθεναμίνης φαίνεται εξίσου αποτελεσματική με την αγωγή με αντιβιοτικά, για την πρόληψη των υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων στις γυναίκες σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The BMJ.
Η επιλογής της μάλιστα ως ενναλακτική θεραπεία των αντιβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στην ανάσχεση της παγκόσμιας ανοχής στα αντιβιοτικά, όπως τόνισαν οι ερευνητές.

Η ανάγκη για την αντιμετώπιση των υποτροπιαζουσών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες προέκυψε μιας και πάνω από τις μισές γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει μία ουρολοίμωξη κατά τη διάρκεια της ζωής τους ενώ η υποτροπή (ορίζεται ως τρεις ουρολοιμώξεις σε ένα έτος ή δυο συνεχόμενες σε διάστημα έξι μηνών) εμφανίζεται περίπου σε μία στις τέσσερις γυναίκες που έχουν ήδη ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης. Η τρέχουσα πρακτική που ακολουθείται είναι η προληπτική θεραπεία με αντιβιοτικά σε χαμηλή δοσολογία για την αποφυγή της υποτροπιάζουσας ουρολοίμωξης. Ωστόσο η μακροχρόνια λήψη αντιβιοτικών έχει συνδεθεί με αντοχή του οργανισμού στα αντιβιοτικά και έτσι η έρευνα σε εναλλακτικές και μη αντιβιοτικές θεραπείες κρίνεται αναγκαία .

Η ιππουρική μεθεναμίνη αποτελεί ένα φάρμακο που αποστειρώνει τα ούρα και σταματά την ανάπτυξη συγκεκριμένων βακτηρίων. Έτσι, η βρετανική ερευνητική ομάδα, με επικεφαλείς γιατρούς και επιστήμονες από το Νιούκασλ, έλεγξαν αν η ιππουρική μεθεναμίνη είναι αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία στη συνήθη αντιβιοτική θεραπεία για την πρόληψη των υποτροπιαζουσών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.