Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ “ΧΑΣΤΟΥΚΙ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ: “ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ Ή ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ – ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΡΟΥΒΛΙΑ”. ΗΘΕΛΑΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ “ΤΣΑΡΟ” ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ!(ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΥΤΙΝ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στα οικονομικά επιτελεία παγκοσμίως με το κύμα ανατιμήσεων σε καύσιμα και ενέργεια να μη λέει να κοπάσει. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι πλέον η Ρωσία δεν θα δέχεται δολάρια ή ευρώ για την αγορά φυσικού αερίου από εχθρικές χώρες, αλλά μόνο ρούβλια. Οι ρωσικές αρχές έχουν μία εβδομάδα για να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα πληρωμών.«Έλαβα την απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων ώστε να περάσουμε στις πληρωμές σε ρούβλια του αερίου μας που παραδίδεται σε εχθρικές χώρες και να εγκαταλείψουμε όλους τους διακανονισμούς με άλλα νομίσματα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μίας κυβερνητικής σύσκεψης, εξηγώντας ότι πρόκειται για μία αντίδραση στο «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας στη Δύση λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Δεν έχει νόημα να πληρωνόμαστε σε δολάρια
Η ανακοίνωση είχε άμεσο αντίκτυπο στο ρωσικό νόμισμα, που ενισχύθηκε απέναντι στο ευρώ και το δολάριο, ενώ κατακρημνιζόταν από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

«Είναι σαφές ότι το να παραδίδουμε τα προϊόντα μας στην ΕΕ, στις Ηνωμένες Πολιτείες και να λαμβάνουμε δολάρια, ευρώ και άλλα νομίσματα δεν έχει πλέον κανένα νόημα για εμάς», είπε ο Πούτιν.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9d%ce%ad%ce%bf-%cf%87%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%a0%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%94%cf%8d%cf%83%ce%b7/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.