Πέμπτη, Μαρτίου 17

Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα αναστέλλει τις αγορές χρυσού για να δώσει προτεραιότητα στους ιδιώτες

Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα αναστέλλει τις αγορές χρυσού για να δώσει προτεραιότητα στους ιδιώτες

Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη πως αναστέλλει τις αγορές χρυσού από τράπεζες, ώστε αυτές να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση του πληθυσμού για το μέταλλο αυτό. «Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση του πληθυσμού, η Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει από τις 15 Μαρτίου 2022 την αγορά χρυσού από πιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ρωσίας.

«Αυτήν τη στιγμή, η ζήτηση του πληθυσμού για την αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε, εξαιτίας κυρίως της κατάργησης του ΦΠΑ στις συναλλαγές αυτές», επισημαίνει.

Η Τράπεζα της Ρωσίας επανέλαβε τις αγορές χρυσού στην εσωτερική αγορά πολύτιμων μετάλλων στις 28 Φεβρουαρίου 2022, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναστολή των επιχειρήσεων αυτών, μετά την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η κατάργηση του ΦΠΑ στις αγορές χρυσού από ιδιώτες αποφασίστηκε στη συνέχεια, μετά την πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς. Το μέτρο αυτό έχει στόχο να αποφευχθούν οι αγορές ξένων νομισμάτων από τον πληθυσμό, οι οποίες εξασθενούν ακόμη περισσότερο το εθνικό νόμισμα.

Το ρούβλι έχει χάσει 40% της αξίας του από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής.

https://www.zougla.gr/money/article/i-rosiki-kentriki-trapeza-anasteli-tis-agores-xrisou-gia-na-dosi-protereotita-stous-idiotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .