Παρασκευή, Μαρτίου 25

Η αναξιοκρατία που επικρατεί στην Ελλάδα με υπεύθυνη την κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο!


Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης Οικονομολόγος *   

Μνήμες από το παρακμιακό παρελθόν, όπου επικρατούσε μόνο η αναξιοκρατία και η κομματοκρατία ανασύρει με τον τρόπο που ασκεί την εξουσία η ΝΔ! Τότε που το χαρτί ενός βουλευτή ήταν το διαβατήριο για να διοριστεί κάποιος στο δημόσιο! Προς επίρρωση του παραπάνω ισχυρισμού αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Συμμετείχα σε διαγωνισμό της ΔΕΔΔΗΕ με την προκήρυξη 2/2021 για την ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού για θέσεις αορίστου χρόνου.

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα δεν τηρήθηκαν οι διαφανείς διαδικασίες ανακοίνωσης που ακολουθεί ο ΑΣΕΠ εδώ και πολλά χρόνια! Καθώς από τις εκατοντάδες αιτήσεις που κατατέθηκαν απουσίαζε η αναλυτική ανακοίνωση αποτελεσμάτων με τα ονοματεπώνυμα των διαγωνιζομένων, τα συνολικά μόρια που συγκέντρωσαν και η αναλυτική μοριοδότηση με βάση τα κριτήρια πρόσληψης! Υπήρχαν μόνο μια αριθμητική σειρά ανώνυμων υποψηφίων με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου που κατάθεσαν την αίτηση χωρίς να υφίσταντο τα μόρια που συγκέντρωσαν συνολικά, οι οποίοι εκλήθησαν σε συνέντευξη! Πρωτοφανής πράγματα! Μνημειώδης κοροϊδία και απαξίωση των υποψηφίων από την κυβέρνηση της ΝΔ που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια!

Βιώνουμε το πελατειακό κράτος στο απόγειό του με κατάλυση κάθε ίχνους αξιοκρατίας! Παρόμοιες άνευ προηγουμένου αδιαφανείς διαδικασίες ακολουθήθηκαν όπως καταγγέλθηκε σε διαγωνισμό του ΙΚΑ για προσλήψεις ορισμένου χρόνου για μεγάλο χρονικό διάστημα! Παρατηρούμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από την πλήρη αποτυχία του επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει έκτακτα φαινόμενα (πυρκαγιές Αυγούστου και παράλυση του κρατικού μηχανισμού από τον χιονιά στην Αθήνα), την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, τον κοινωνικό διαχωρισμό και τη στοχοποίηση πολιτών που ακολούθησε, τον εκβιασμό των περήφανων γηρατειών με την επιβολή του αντισυνταγματικού προστίμου των 100 ευρώ σε αυτούς που είναι άνω των 60 ετών και δεν εμβολιάζονται, την παροιμιώδη ακρίβεια που παρουσιάστηκε πριν ακόμα ξεκινήσει η ένοπλη σύρραξη Ρωσίας και Ουκρανίας εγκαθιδρύει με ωμό τρόπο ένα πελατειακό κράτος που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια!

Δικαίως λοιπόν καταλαμβάνει τον τίτλο της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης από συστάσεως ελληνικού κράτους! Γι’ αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και πρώην ψηφοφόρων της μετράει τις μέρες που θα έρθει η μέρα που θα προσέλθει στις κάλπες για να την καταψηφίσει οδηγώντας το κόμμα της ΝΔ σε πρωτοφανή ίσως συρρίκνωση άνευ προηγουμένου στην ιστορία της (χαμηλότερα ίσως ακόμα και από το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές της 6 Μαΐου 2012 (18, 8%)! Ειδικά στην Πιερία που στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 σημείωσε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της πανελλαδικά και την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αναμένεται να κατακρημνιστεί αν όχι να εξαϋλωθεί!!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .