Τρίτη, Μαρτίου 8

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ! ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ “ΟΥΔΕΤΕΡΗ” ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ…

νμβ

Πριν καν αρχίσει η εισβολή των Ρώσων στην Κριμαία, οι Αμερικανοί έχοντας ως δεδομένη την επίθεση, είχαν πανέτοιμο το αεροπλανοφόρο ώστε να μπει βαθιά στο Αιγαίο και να προσεγγίσει την περιοχή των Στενών.

Μεταξύ Λήμνου και Αλεξανδρούπολης πλέει τις τελευταίες ώρες το πανίσχυρο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry J. Truman μαζί με τον στολίσκο που το συνοδεύει με τη Δύση και τις ΗΠΑ

να στέλνουν με την κίνησή τους αυτή ένα ξεκάθαρο διπλό μήνυμα. Νομίζουν ότι μεταφέρουν το πιο ισχυρό σύμβολο στρατιωτικής ισχύος τους σε κοντινή απόσταση από το θέατρο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή απέναντι στην Τουρκία, όπως θέλει να πιστεύει ο Μητσοτάκης. Η Τουρκία πολύ έξυπνα αποφάσισε να κρατήσει ουσιαστικά ουδέτερη στάση διαχωρίζοντας τη θέση της από τη γραμμή που τηρούν συνολικά όλες οι χώρες της Δύσης και του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία έπειτα από την εισβολή στα Ουκρανικά εδάφη.

Δείτε τι συμβαίνει τώρα στο Αιγαίο… Το USS Harry J. Truman συνοδεύουν αμερικανικά αντιτορπιλικά και καταδρομικά σχηματίζοντας μια πανίσχυρη αρμάδα με τρομακτική ισχύ κρούσης η οποία διαθέτει πυραύλους Cruise Tomahawk αλλά και μαχητικά F-18 και F-35 Stealth. Tα οποία ήδη πετούν στην ευρύτερη περιοχή μαζί με ιπτάμενα ραντάρ E-2 αλλά και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R. Στο κατόπι της αμερικανικής αρμάδας βρίσκονται συνεχώς δύο ισχυρές Μονάδες επιφανείας του ρωσικού Στόλου παρακολουθώντας τις κινήσεις του USS Harry J. Truman και των συνοδευτικών του πλοίων.

Πριν καν αρχίσει η εισβολή των Ρώσων στην Κριμαία οι Αμερικανοί έχοντας ως δεδομένη την επίθεση είχαν πανέτοιμο το αεροπλανοφόρο ώστε να μπει βαθιά στο Αιγαίο και να προσεγγίσει την περιοχή των Στενών με την άδεια του Μητσοτάκη που από την πρώτη στιγμή μόνο ουδετερότητα δεν έδειξε. Το αμερικανικό  Επιτελείο φέρεται να επικοινώνησε με το ΓΕΕΘΑ αναφέροντας  ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να λάβουν από την Αθήνα το πράσινο φως προκειμένου το USS Harry J. Truman να κινηθεί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Ο Αρχηγός Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος συναίνεσε άμεσα αφού άλλωστε η Αθήνα έχει ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Πέρα από τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας με την Αλεξανδρούπολη να αποτελεί πλέον την εναλλακτική οδό της Δύσης προς τη Μαύρη Θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή, η παρουσία του USS Harry J. Truman μας βάζει αυτόματα στις χώρες – “κόκκινο πανί” για τους Ρώσους. Τα αμερικανικά μαχητικά πετούν στο βόρειο Αιγαίο με άδεια της Αθήνας ακόμα και πάνω από τη Λήμνο την οποία οι γείτονες περιλαμβάνουν στα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατικοποιηθούν.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%a4%ce%95%ce%9a%ce%a4%ce%9f%ce%a1%ce%91%ce%a4%ce%9f-%ce%a4%ce%a9%ce%9d-%ce%97%ce%a0%ce%91-%ce%9c%ce%91%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%97%ce%a3%ce%95-%ce%9f-%ce%9a/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .