Σαπίλα! Έφαγαν τον Μπέζα από την ΕΤΑΔ όταν επιχείρησε να σταματήσει το τρελό πάρτι διασπάθισης του δημοσίου χρήματος (PODCAST)

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

(Ανανεωμένο) Τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Μπέζα «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες από την θέση του (μη εκτελεστικού) Προέδρου της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) θυγατρικής του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Ο «αποκεφαλισμός» έγινε με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου χθες (9 Μαρτίου) την ίδια ώρα που στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Αθηνών καθόταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός κατηγορούμενος για «παράβαση καθήκοντος».

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα του ΑΣΕΠ ο Βλαστός έκανε πάνω από 350 παράνομες προσλήψεις στην ΕΤΑΔ συγγενών και φίλων με μισθούς που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν τα 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Για το «πάρτι» του Βλαστού στην ΕΤΑΔ έχει διαταχθεί διαχειριστικός έλεγχος από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει αύριο (11/03).

Ο Αντώνης Μπέζας που επιχείρησε να βάλει φρένο σε αυτό το ξέφρενο «πάρτι κολλητών» του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) και κάποιων θυγατρικών του (ο Βλαστός αγόρασε μέχρι και μοτοσυκλέτα με λεφτά της ΕΤΑΔ) απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον παρέπεμψε στον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Όχι στον ανεψιό του, αλλά στον «άλλο» Γρηγόρη Δημητριάδη, αυτόν που είναι διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) και ο οποίος καλύπτει τον Βλαστό!

Τα Golden Boys του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) τα οποία θα διαχειριστούνε και τα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης (μέσω ιδιωτών συμβούλων που θα προσλάβουν με... δικά τους κριτήρια) έχουν ένα και μοναδικό… εφιάλτη.

Τον έλεγχο του Δημοσίου!

Επιμένουν να λειτουργούν με... ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια προκειμένου να είναι ανεξέλεγκτοι στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος!

Αυτό επιχείρησε να διορθώσει ο Αντώνης Μπέζας και τον έφαγαν με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου τοποθετώντας στην θέση του στέλεχος που, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, προέρχεται από το… ΠΑΣΟΚ!

Αυτή είναι η δήλωση του Αντώνη Μπέζα μετά την καρατόμησή του:

«Στον κάθε καλοπροαίρετο πολίτη δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί τη χρονική περίοδο που στην ΕΤΑΔ διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, η Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ επέλεξε να προχωρήσει εσπευσμένα στη πρόωρη λήξη της θητείας μου ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, είναι, γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην Εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν στη Διοίκηση της υπέρ-κοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι από τέτοιες πρακτικές και θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι επειδή διαχειρίζονται δημόσια περιουσία εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου».

 

Ακούστε το PODCAST με όλο το παρασκήνιο της δυσώδους υπόθεσης:https://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/sapila-efagan-ton-mpeza-apo-tin-etad-otan-epixeirise-na-stamatisei-to-trelo-parti-diaspathisis-tou-dimosiou-xrimatos-podcast/11.157000